Hyundai пуска малък и агресивен кросовър

Моделът ще бъде предназначен предимно за пазара в САЩ
23 юли 2015 13:10, Красимир Ангелов
2
Hyundai пуска малък и агресивен кросовър
Снимка: Hyndai

Компактният кросовър Hyundai Creta, дебютирал преди около месец, вече е събрал над 15 000 поръчки, но няма да се продава на пазара в САЩ. Там обаче ще бъде предложен нов подобен автомобил, твърди Bloomberg.

Както заяви шефът на Hyundai Motor America – Дейв Жуковски, Creta е твърде консервативен за клиентите в САЩ и по тази причина местното подразделение на марката ще пусне собствен автомобил. Той ще бъде далеч по-агресивен, като ще "избяга" от новия фирмен дизайн на корейците.

Новият кросовър ще се конкурира в Америка с Honda HR-V, Nissan Juke, Fiat 500X, Jeep Renegade, Chevrolet Trax и Buick Encore. Той ще бъде изграден на платформата с предно предаване на хечбека Veloster, което означава, че ще използва агрегатите на Creta.

Като се изключи САЩ, новият Hyundai Creta ще се продава на всички основни пазари още от следващата година. Моделът ще бъде достъпен както само с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. На отделните пазари кросовърът ще се предлага с различни мотори и скоростни кутии.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: САЩHyundai
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари