Lexus разкри обновения IS

Моделът вече предлага двигател с турбо
27 юли 2015 14:56,
0
Lexus разкри обновения IS
Снимка: Lexus

Lexus представи обновения си модел IS, който е оборудван с нов двигател за най-достъпната версия. Освен това вече се предлага и нова модификация със задвижване на четирите колела.

На външен вид Lexus IS от моделна година 2016 почти не се отличава от предшественика, тъй като в компанията са заложили на техническите промени.

Досега най-слабата модификация разчиташе на атмосферен 2,5-литров бензинов мотор с 208 к.с., но вече неговото място е заето от 2,0-литров турбо двигател с 241 к.с. Това води и до промяна на името на версията – от IS 250 на IS 200t.

В гамата на модела е включена и модификация IS300 AWD, под чийто капак е поставен V6 мотор с обем 3,5 литра и мощност 255 к.с. Той работи с 6-степенна автоматична скоростна кутия. По-мощен вариант на този двигател – с 306 к.с., е достъпен за версиите IS350 и IS350 AWD, като при тях той се съчетава с 8-степенен автомат.

Освен двата мотора Lexus IS е получил и опционалния пакет Premium Plus,, който включва регулируем на височина и в дълбочина волан, чистачки с датчици за дъжд и системата Lexus Enform Service Connect, която предлага различна информация за автомобила на смартфона на собственика.

За всички модификации на седана е достъпен и спортният пакет F Sport, който включва агресивни елементи по каросерията, уникални 18-цолови джанти от лека сплав, както и пренастроено окачване.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари