Руската Marussia вади кола за ?2 млн.

Моделът "Волк" ще конкурира Koenigsegg и Pagani
Обновена: 28 юли 2015 14:08 | 28 юли 2015 12:38,
37
Руската Marussia вади кола за ?2 млн.
Снимкa: Marussia Motors

Бившият главен конструктор на суперколата Marussia – Игор Ермилин, обяви нов проект, който носи пилотното име "Волк" (Вълк). Ако бъде намерен инвеститор, прототип на автомобила ще бъде готов до половин година, съобщава в. "Известия", като цитира Ермилин.

"Това ще бъде автомобил от друго ниво – разкрива намеренията си конструкторът. - Ако Marussia B1 се произвеждаше в 100 бройки годишно, новата машина ще бъде уникална и скъпа. Нейната цена може да достигне 2 млн. евро, като планираме да произвеждаме не повече от 10 бройки. Новият автомобил ще се произвежда изцяло ръчно. Той ще бъде бърз, красив и удобен – направо съвършен".

Засега разработката на Ермилин е на първоначален стадий и затова той не иска да разкрива техническите характеристики на спортната кола. Според него проектът му спокойно ще може да се конкурира с производители на суперколи като Koenigsegg и Pagani.

"Koenigsegg и Pagani са автомобили от тази ниша на пазара, към която се стремим. Те не носят огромни печалби като масовите модели, но са направени с душа. Ние ще се опитаме да направим същото – да създадем автомобил от дъното на душите ни", коментира конструкторът.

По думите му "Волк" ще може да носи приходи едва 5 години след излизането си на пазара. А бюджетът на проекта ще бъде по-малък от този на Marussia, която произвеждаше два модела – B1 и B2. Те бяха спрени през април 2014 г.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колкото и да крадът и копират, си личи че е сделано в ЦЦЦР
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо като руския лаптоп?
23
2
 
1
 
! Отговори
до ВЕЩИЦАТА преди 8 години
"Кажете в БЪЛГАРИЯ какво сме сътворили"Да НЕ вършиш глупости също е добродетел!И това ще свърши като Маруся - това са хора ентусиасти, но не бизнесмени. Пазарът няма нужда от такъв продукт.
22
0
 
8
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 8 години
Абе *** пак злорадствате. Кажете в БЪЛГАРИЯ какво сме сътворили освен да крадем друго не можем. Направете нещо и Вие па тогава храчете. Явно жегата ви влияе много на мозъчното вещество само да не вземе да потече. Затова си стойте на сянка и си пийте биричката, другото го оставете на други.
21
1
 
8
 
! Отговори
С Русия в сърцето преди 8 години
До Mr.STARBUCKSТъпакът с ник ката рядка гореща боза, при това българин се пише! Руснакът може да направи всичко и то много добре! Да направят една-две бройки суперболиди могат и хърватите! Който може да направи ядрена подводница или извънземния Су-35, може всичко. Ти гледай ние в Долно *** какви писани магарешки каручки правим!До 28"Арматата" на Червения площад не можа да я подкара войничето, прегрял му беше бушона, психически срив. Танкът веднага тръгна, кокато влезе човекът от "Уралмаш"
20
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тея не се ли научиха вече че не могат да правят коли ? Та те вече и танк , който да мине по "Червения Площад" без да се счупи не могат да направят, а и половината джаджи в него са китайски . Колкото до това кой ще даде 2 милиона за подобна кола - руските олигарси за които парите нямат особено голямо значение са склони да дават и повече пари за глупости , но едва ли някой нормален човек би платил подобни пари след като на пазара има Koenigsegg и Pagani , а и ферарита и ламбота на дъмпингови цени
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер е ! Купувам я.
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изобщо не уважавам руската техника, но колата ми харесва на външен вид! Дано и технически е добра.
17
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До DreamTheaterВодка
16
8
 
2
 
! Отговори
Сапог Королев преди 8 години
До Анонимен 2 Хахахаха - звучи като руски патъци с лейбъл "Недотьопа"
15
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да, някой ще ти даде кола за 2млн. евро да я пробваш.
14
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АЙДЕ НЕ ЗЛОБЕЙТЕ . КОЛАТА Е ХУБАВА. ЩОМ Е ВИСОКОСКОРОСТНА -БИХ Я ПРОБВАЛ.
13
2
 
4
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Защо винаги има някакво "ако"?
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4българският sin е кит кар с мотор на форд и копиращ лотус дизайн.само е сменил фаровете със старата маска концепция от преди 13-14 години.а това е нещо ново.няма кво да се напъваме като не можем.патриотизъм по гол *** и *** е смешно и жалко.
11
4
 
19
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Ще има ли монтирана серийна картечница?!
10
20
 
25
 
! Отговори
хъм преди 8 години
Жигула на четвърт век може често да се види по пътищата. Коя западна нежна еднодневка може да бъде на това ниво, при това експлоатирана в нашите зверски условия. Това е положението!
9
26
 
20
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 8 години
Абе я си правете там танкове и ракети,що се захващате с материя, дето ви идва ,като плява.
8
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не забравят да я дадат на Путин, да я запали и подкара бързо и безпроблемно, точно като "новата" Гранта :D
7
8
 
4
 
! Отговори
ало, ало преди 8 години
Вълкът нали имаше Volkvo )
6
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
5, много добре описа рубладжиите :)Винаги някой друг е виновен, винаги нещо им пречи, винаги те са тези, които трябва да бъдат добре, ама ако може и да не правят нищо, разбира се. И никога не са виновни, никога нищо няма общо с това, което те (не) са направили - другите са виновни.Аз съм спокоен за тях - никога няма да се оправят, но пък и не ми пречи да си мрънкат, щом ги влече.. ;)