Първата американска хиперкола

Trion Nemesis има 9,0-литров двигател с 2000 к.с.
30 юли 2015 15:11,
8
Първата американска хиперкола
Снимка: Salomondrin / YouTube

Анонсираният преди месеци първи американски хиперавтомобил направи своя публичен дебют. Автомобилът носи името Trion Nemesis, ще бъде наличен в няколко версии и ще излезе на пазара в началото на 2016 г.

Автомобилът от видеото не е завършена продуктова версия на Trion Nemesis. Колата няма нито двигател, нито дори странични огледала. От компанията производител Trion SuperCars обаче са категорични, че автомобилът им ще бъде на пазара още в началото на 2016 година.

Що се отнася до дизайна на колата, той не може да бъде определен като нещо оригинално. Забелязват се препратки към McLaren P1 и Lykan Hypersport, но основното достойнство на този автомобил не са формите, а динамичните възможности, уточняват от Trion SuperCars.

Най-мощната версия на Nemesis - IS, ще разполага с мощност от 2000 к.с. Тя се генерира от 9,0-литров V8 мотор с двойно турбо, който задвижва четирите колела. При тази версия ускорението от 0 до 100 км/час ще отнема по-малко от 2,8 секунди, а максималната скорост на движение ще преминава 435 км/час.

Върховият Nemesis ще струва 2,2 млн. долара, като ще бъде произведен в само 10 екземпляра. Срещу тази сума собствениците ще получат и 2% от компанията Trion SuperCars.

Другата версия на Nemesis ще се нарича RR, ще бъде изработена в 50 екземпляра и ще използва същия 9,0-литров V8 двигател с 2000 к.с. Тук цената ще бъде 1,6 млн. долара, но купувачът няма да получи дял в компанията.

Третият вариант на Nemesis ще разполага с 1600 к.с., които трябва да му подсигурят ускорение до 100 км/час за около 3,5 секунди и максимална скорост на движение от 350 км/час. Тази версия, наречена GT, ще има задвижване към задните колела и ще се предлага само като кабриолет. Цената й ще бъде 1,2 млн. долара, като ще бъде произведена в около 100 единици.

Всички версии на Nemesis са изработени от карбон и използват 8-степенна секвенциална трансмисия. Спирачките са карбон-керамика, като апаратите отпред са с 6 буталата, а отзад с 4. За модела е предвидена и система с няколко режима на управление, които променят дори пътния просвет.

Производството на Nemesis ще стартира през януари 2016 година. Очаквайте още подробности.

Видео на модела вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Хипер автомобил без двигател .... гениално! Само да попитам - Как точно е станал хипер? Името 'трион' като цяло ме кефи но мисля, че в Перник биха му измислили и по-звучно. Примерно "Винкел" ... Кво яко звучи. "Vinkel nemesis" :D
3
1
 
4
 
! Отговори
Александър преди 8 години
слагайте двигател от някоя малолитражка и ще ги карат доста добре.
2
0
 
6
 
! Отговори
-_-' преди 8 години
Следваща стъпка, 30 000 кс., или колкото на двигател на Бойнг 747 -_-' ,баси колата.
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде няма нужда ...от повече подробности. Не мога да разбера как хомоголизират таквиз трактори или танкове за коли?!