Новият Opel Astra дебютира в България

Цените на хечбека стартират от 29 925 лева с ДДС
26 авг 2015 12:27,
1
Новият Opel Astra дебютира в България
Снимка: Automedia.bg

Цели 20 дни преди официалната си премиера във Франкфурт новото поколение на Opel Astra дебютира пред българска публика. Представянето се състоя във вторник вечерта на изискана церемония в един от големите столични хотели.

От българското представителство на марката акцентираха върху основните преимущества на новия модел. А те въобще не са малко. Astra K, както се обозначава машината, е изградена на нова, по-лека и по-здрава платформа, разполага с нови агрегати и модерни технологии, някои от които се предлагат за първи път в сегмента.

Впечатление правят предлаганите като опция матрични светлини, с каквито обикновено се оборудват автомобилите от по-висок клас. Те са адаптивни, работят с LED технология и предоставят възможност за постоянно движение на дълги светлини без да заслепяват насрещно движещите се превозни средства.

Друга интересна новост е персоналният асистент за свързаност и услуги Opel OnStar, включващ мощен Wi-Fi хотспот. Най-новото поколение на инфо-развлекателната система IntelliLink е също налична за модела, като разполага със 7-инчов сензорен екран и позволява интеграция на голяма част от функциите на личния смартфон чрез Apple CarPlay и Android Auto.

По отношение на двигателите, базов за модела е трицилиндров 1.0 ECOTEC бензинов агрегат, който развива 105 к.с. Цената на тази модификация в България започва от 29 925 лева с ДДС.

Гамата от мотори включва бензинови и дизелови агрегати, развиващи между 95 и 200 к.с. На по-късен етап очакваме и версия OPC, при която мощността ще преминава 280 к.с.

Всички подробности за новата Opel Astra - технологии, цени, двигатели, екстри, снимки - вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари