Renault Talisman и като комби

Моделът ще дебютира във Франкфурт
26 авг 2015 20:48,
2
Renault Talisman и като комби
Снимка: Renault

Както се очакваше, новият автомобил на Renault от сегмент D ще има и версия комби. Тя носи името Renault Talisman Estate, разполага с всички предимства на седана и ще има премиера след по-малко от месец във Франкфурт.

От разпространената преди минути официална информация става ясно, че Talisman Estate има аналогични със седана размери (дължина: 4,86 метра, широчина: 1,87 м, височина: 1,46 м. и междуосие: 2,81 м), което е позволило на дизайнерите да интерпретират същите динамични пропорции, елегантен профил и висока талия.

Основната разлика със седана е в багажното пространство. При комбито то предлага обем от 572 литра (до нивото на покриващата щора), а максималната товарна дължина достига 1116 мм. Когато задните седалки са сгънати, този показател нараства до 2010 мм, което се равнява на обем от почти 1700 литра, сочи информацията.

Друга интересна подробност е възможността за безконтактно отваряне и затваряне на багажната врата. Това става чрез движение с крак под задната броня. Моделът демонстрира също така хромирани релси на покрива и семпъл спойлер в задната част.

Уникални за комбито ще бъдат още предните седалки с вентилация и отопление, както и самата им конструкция - „Cover Carving Technology“. Това са здрави, полутвърди, олекотени черупки, вградени в облегалките на предните седалки, благодарение на които се освобождава допълнително пространство, включително повече от три сантиметра в областта на коленете за пътуващите отзад. Уникална за модела е и аудиосистемата от Bose, разчитаща на 12 високоговорителя и субуфер.

От Renault акцентират и върху пространството в салона, за което се твърди, че е водещо в класа. Версията Estate се възползва от 20 мм допълнително място в областта на главите на возещите се отзад, увеличавайки го до 886 мм. В купето са налични и ниши за съхранение с общ обем от над 25 литра.

Гамата от мотори е аналогична с тази на седана - два бензинови и три дизелови. Бензиновите агрегати са оборудвани с турбо - TCe 150 и TCe 200, и развиват 150 и 200 к.с. съответно. Тези мотори се оборудват стандартно със 7-степенна автоматична трансмисия с два съединителя.

Дизеловите опции - dCi 110 и dCi 130, се предлагат с 6-степенна ръчна кутия или с гореспоменатата 7-степенна автоматична трансмисия, докато върховият дизел със 160 к.с. се оборудва стандартно с 6-степенна автоматична кутия с два съединителя.

Ще се предлага и уникалната за сегмента технологията с четири завиващи колела 4Control, както и активното окачване Multi-Sense. То предлага 5 режима на работа - Comfort, Sport, Eco, Neutral и Perso, който е напълно конфигурируем.

Talisman Estate ще се предлага с избор от четири нива на оборудване, плюс върховото Initiale Paris. Първият си публичен дебют Renault Talisman ще направи по време на Автомобилен салон Франкфурт 2015, а продажба в Европа ще влезе през първата половина на 2016 г.

Още снимки и видео вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
iztriha me, ne mi dawat da pi[a lo[o za renoto