Пентагонът избра наследник на Humvee

Новият високопроходим военен автомобил носи името JLTV
27 авг 2015 15:10,
23
Пентагонът избра наследник на Humvee
Снимка: Oshkosh

Американските въоръжени сили ще имат нова многоцелева високопроходима машина, която ще замени легендарния Humvee, съобщава изданието The Verge.

От Пентагона официално обявиха, че са избрали компанията Oshkosh Corporation да направи автомобила, чието производство ще стартира в началото на 2016 г. Сделката е на стойност 6,7 млрд. щатски долара, като предложението на базираната в Уисконсин фирма е избрано пред тези на компанията Lockheed Martin и на автомобилния концерн General Motors, който произвеждаше Humvee.

Според контракта сухопътните сили на САЩ и морската пехота трябва да закупят общо 17 000 машини до 2018 г. Ако всичко върви по план, тогава Пентагонът ще направи своята втора поръчка към компанията, която освен военни машини произвежда още противопожарни автомобили, бетоновози и камиони за извозване на отпадъци.

Новият автомобил засега е известен като JLTV (леко тактическо превозно средство). Той ще се предлага в редица модификации – с 2 или 4 седалки, като е оборудван със специална система за защита от мини, инфрачервени камери и скенери, възможност за изстрелване на управляеми ракети и др.

Машината се задвижва от 6,6-литров V8 двигател Duramax, производство на GM, с мощност 300 к.с. Автоматичната скоростната кутия е дело на Oshkosh Corporation, като с едно зареждане автомобилът може да измине около 300 мили (480 км). Максималната скорост на JLTV е 70 мили (112 км/ч).

Още снимки вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като гледам снимката си мисля, че грайферите на гумите са с много подходяща форма за мачкане на кирливи ***.
11
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До zeusе как можа да издадеш тая тайна бе ушанко? Любимите ти рашисти как ще го гърмят сега с леко стрелково оръжие?Няма по-*** *** от проруската!
10
11
 
7
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
"В Русия на въоръжение е "Тигр", на порядък по-добър от хъмвито."Да, (хъмвито е на 100 години) но "Тигр" е с американски и австрийски двигатели и въобще почти нищо руско няма в него.
9
8
 
7
 
! Отговори
коко преди 8 години
До АнонименАлооо добре че през войната русите видяха Вилис та и те да си направят УАЗ.Иначе голям го вадят.2500 кубика-22 на сто разход. Нали?
8
12
 
10
 
! Отговори
Савецка фъшкия преди 8 години
Колхозните недоразумения са ни най-убаити. Чъсовницити ни са най-бръзити, больните най-здрави, и савецкая икономика най-харошая. Санкции не имеют значении но голи, боси и голодние ходим. Один загниль доллар уже стал 80 гавняни рублей. Самая могучая и непабедимая кочиня.
7
0
 
9
 
! Отговори
SD преди 8 години
Дидо Пенев не е ходил вказарма , но се изявява с военна информация .
6
10
 
6
 
! Отговори
руски трол преди 8 години
Нашият велик вожд Вовачка мачка хумвита с голи ръце!!!
5
0
 
15
 
! Отговори
Асенчо преди 8 години
Ох, джилязо.Върти през маалата да видим кво ще артиса.
4
2
 
6
 
! Отговори
Джон джихадиста преди 8 години
К'ва е тая надинка бе?
3
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само да не стане като с наследника F-35 :) Дет не може да стреля и е маневрен колко Фидосова :)))
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отивам ей сега да си го поръчам, че като ядосам тъщата да имам стратегическо средство за отстъпление. А случайно да пише в това списание кой модел баница ще е на въоръжение в Пентагона?
1
6
 
19
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Липсва му бронирана решетка пред радиатора, така дори с леко стрелково оръжие ще е лесно да се изведе от строя.