Suzuki връща към живот Ignis

Компактният кросовър ще се разположи под Vitara
0
Suzuki връща към живот Ignis
Снимка: Suzuzki

Компанията Suzuzki ще използва предстоящия автосалон в Токио за официална премиера на нов модел с името Ignis. Под това название през миналото десетилетие японците продаваха в Европа и Австралия малък хечбек, сега обаче така ще се казва субкомпактен кросовър.

В гамата на марката новият модел ще се разположи под Vitara. Всъщност, той представлява серийна версия на концептуалния iM-4, показан през пролетта на тази година на автосалона в Женева.

Показаният по-рано прототип бе оборудван с хибриден агрегат без електромотор в него. Серийният Ignis ще разчита на атмосферен мотор с обем 1,2 литра, който работи в комбинация със система "старт-стоп", както и със система за рекуперация на енергията при спиране. Ще има и версия с 3-цилиндров турбодвигател Boosterjet с обем 1 литър, развиващ 112 к.с.

В последно време Suzuzki активно връща на пазара модели от своето минало. Освен възродената Vitara, японският производител предлага и хечбекът Baleno, който разчита на същите силови агрегати, каквито ще се поставят и на Ignis. Под името Baleno компанията предлагаше цяло семейство модели през периода 1995-2007 г.

Още снимки на новото Suzuzki вижте в AutoMedia.bg
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Suzuzki
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари