VW разкри броя на засегнатите коли у нас от "Дизелгейт"

Сервизната акция у нас ще засегне общо 5700 автомобила
16
VW разкри броя на засегнатите коли у нас от "Дизелгейт"
Снимка: Volkswagen

Стартиралата в Европа сервизна акция на автомобилите на Volkswagen AG, оборудвани с нередовен софтуер, понижаващ вредните емисии, няма да подмине и България. От представителството на концерна у нас - Porsche BG, обявиха броя на засегнатите машини от марките Volkswagen и Audi, и обясниха как ще се процедира оттук-насетне.

В резултат на вътрешната проверка на Volkswagen AG е установено, че броят на засегнатите автомобили, доставени от Porsche BG, е 3500 леки коли на Volkswagen, 900 бройки лекотоварни автомобили от същата марка, както и 1300 машини от марката Audi.

Всички те са оборудвани с дизеловия двигател EA 189, като от фирмата гарантират, че те са технически безопасни и напълно годни за пътна експлоатация.

"Потвърждаваме отново, че новите автомобили с Еuro-6 дизелови двигатели и тези, които не са с дизелови двигатели тип EA 189, не са засегнати по никакъв начин. Съгласно плана за действие, първоначална стъпка е съответните клиенти да бъдат индивидуално уведомени, че качеството на отделяните отработени газове от автомобила им може да бъде подобрено.

Следващата стъпка от сервизната акция предвижда информиране на клиентите относно техническото решение за подобрение на автомобила им, след което те могат да уговорят час за посещение на сервиза", се казва в съобщението на българския представител на Volkswagen.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: БългарияVolkswagen
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а шкода?
11
3
 
3
 
! Отговори
pedro преди 8 години
Сега трябва да се преразгледа и сертификата Euro-5, който са получили колите и данъчните отстъпки които го съпътстват, т.е. ощетяват бюджета.
10
2
 
1
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Ще ти кажа от личен опит, че новият Голф 7-цата е много добра кола. Единственият и недостатък е че просто е скъпа и по цена доближава една А-класа на Мерцедес. В Германи двете коли с еднакви екстри са на една и съща цена. В Германия подръжката и на двете коли е еднакво скъпа. Аз предпочитам А-класата, но голфът го имам като фирмен автомобил.
9
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мен ме дразни факта, че няма от държавите и институциите прясно дефинирани правила и закони. VW всъщност не е нарушил писан закон! По закон, те са изпълнили тестовете така, както са били дефинирани. Това е поредната сива зона, която американците превъщат в скандал за да опоскат поредната чуждестранна фирма с няколко милиарда долара. Както направиха с Тойота, със Самсунг и други!
8
2
 
7
 
! Отговори
do 1 преди 8 години
Засегнати са много ясно! В целият концерн се ползват едни и същи двигатели, всичките разработени от VW! Само големите двигатели на Ауди и Порше са собствена разработка. А Шкода и Сеат нямат собствени разработки в каквато ид а е била технология. Това всичко са готови части от VW. Единствено имат малко свобода при дизайна, който до 90% се припокрива с всичките марки на концерна. Аз лично за това намразих VW, защото направиха 5 марки да изглеждат еднакво, включително и Порше. Жалка работа!
7
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
всички германски коли са кошници.
6
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За сведение - "праведните екозащитници САЩ не са подписали Протокола от Киото за ограничаване на вредните емисии и парникови газове, т.е. договорените там еконорми не са задължителни за американската индустрия. Но това не е причина да не спретнат едно разрушително скандалче на някоя конкурентна икономика.
5
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В този сайт явно пишат само неграмотни сътрудници, които трудно могат да бъдат наречени журналисти. Ами този софтуер заслужава Нобелова награда - "..софтуер, понижаващ вредните емисии...". За сведение въпросният софтуер манипулира ДАННИТЕ, т.е. показанията при проверка, за вредните емисии. А те иначе са си такива, каквито са си.
4
8
 
17
 
! Отговори
Реклама преди 8 години
Купувайте додж. 15-20/100 чист бензин
3
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZATOVA NIKOGA NE KUPUVAITE GERMANSKA TEHNIKA--VSICKO E FALSH,PUNT I PLASTIKA.
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Порше БГ не са представителство на концерна, а само на някои негови конкретни марки
1
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Шкода и Сеат на са ли засегнати, или това са само думи на Порше бг (представителя конкретно на VW, Audi и Porsche)?