"Полско фиатче" – едно лъснато соцбижу

Обновеният Fiat 126p има двигател VTEC Turbo
25 ное 2015 21:01,
6
"Полско фиатче" – едно лъснато соцбижу
Снимка: MotoKiller.pl

Продължаваме с уникалните машини, базирани на автомобили от времето на социализма. След като вчера видяхме Trabant Turbo Quattro, днес наред идва Fiat 126p VTEC Turbo.

Така нареченото "полско фиатче" също е изцяло подобрено, като оригиналният му двигател с въздушно охлаждане и мощност 26 к.с. е заменен от мотор на Honda. Той има обем от 1,6 литра, като стандартно развива 125 к.с. В този случай обаче двигателят VTEC е снабден с турбина и генерира мощност от 170 к.с.

Показателят не е особено впечатляващ, но не бива да пропускаме факта, че Fiat 126p тежи приблизително 600 кг, или най-малко два пъти под масата на вашата кола. А това му гарантира присъщо за спортните автомобили съотношение между мощност и маса.

Външният вид на машинката е също подобрен, като е изпълнен в унисон с новите възможности на колата. Избраният цвят е син металик, като са поставени лети джанти, а арките на калниците са значително разширени.

Още снимки и видео на Fiat 126p VTEC Turbo вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
... преди 8 години
Като студент имах такова. Имаше само един недостатък- през лятото рябваше да карам с отворен капак на двигателя (намира се отзад), понеже много загряваше и го подпирах с една летвичка да не се затваря. Инъче страхотен автомобил, но само за тези, които не искат да се движат с повече от 80км/ч. Пловдив- Бургас (нямаше магистрала) за 6 часа, ама тогава никой не бързаше за никъде.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение че са му изнесли гумите настрани. Така се създава малко простор за краката на пасажерите особено отпред. Винаги е по-добре да се прави нещо ново и експериментира. Бъдещето ще си каже думата, дали колата е рационална или не. Но, браво за иновацията. Ако цената му е от 2 до 3 хил. евра бих го купил веднага.
3
3
 
7
 
! Отговори
то бива ама преди 8 години
По-голяма простотия не съм виждал.
2
0
 
5
 
! Отговори
Metal Man преди 8 години
Имах такова, разкошна машинка, но е тип трабантче. Малко, неудобно за големи хора, но пък е маневрено и перфектно за градски условия. Само че... един удар странично и става само за скрап.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фиатчето не е полско ами си е италианско и италианците много си го харесваха за предвижване и паркиране из тесните улици на старите италиански градове.