Първият автоматик на Dacia е вече на пазара

Easy-R е "автоматизирана механична трансмисия"
25 ное 2015 13:15,
2
Първият автоматик на Dacia е вече на пазара
Снимка: Dacia

В гамата на румънската марка Dacia вече има трансмисия, която сменя предавките автоматично. Тя носи името Easy-R и е достъпна с мотора TCe 90.

Easy-R не е типичен автоматик, а представлява "автоматизирана механична трансмисия". Агрегатът използва електромеханични механизми, а не хидравлични, благодарение на което демонстрира завидна гъвкавост и бързина, сочи информацията. Скоростната кутия е по-лека от типичните автоматици, като използва с около 25% по-малко компоненти, предоставяйки по-голяма надеждност и по-просто обслужване.

Реално обаче Easy-R работи като типичен автоматик. Снабдените с тази кутия автомобили нямат педал на съединителя, а самата трансмисия има четири режима на работа - D (Движение), N (Неутрален), R (Заден) и M (ръчен), които се изобразяват на таблото.

Новата трансмисия разполага също така с функция „пълзене“ (движение с ниска скорост без да се подава газ), както и със система Hill Start Assist, която задържа автоматично спирачките при потегляне, за да не тръгне автомобилът назад. Easy-R се куплира стандартно и със система стар/стоп.

Към момента Easy-R може да се поставя единствено на бензиновия двигател TCe 90, предлаган за моделите Sandero, Logan и Sandero Stepway. Посочва се, че потреблението на гориво при тези модели остава непроменено - в рамките на 4,9 - 5,1 л/100 км.

Цената на трансмисията е с 600 евро по-висока от тази на стандартната ръчна кутия.

Още за Easy-R четете в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
хехе ако щете вярвайте , но преди два дена се рязправяхме с един дето си купи Дачия ,че предпочитал да е с автоматик , но нямало ....
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми хвалете трицилиндров мотор