Впечатляваща родна реставрация на Mercedes-Benz

Доработеният от Overdrive седан E60 AMG е само в 126 екземпляра
7
Впечатляваща родна реставрация на Mercedes-Benz
Снимка: AutoMedia.bg

След като неотдавна българското ателие Overdrive показа преобразена Toyota Hilux с 6 колела, сега наред е редкият Mercedes E60 AMG.

Автомобилът е произведен в къса серия от само 126 екземпляра, като затова тунинг майсторите са предпочели да го запазят в максимално оригинален вид. Те са приложили реставрация, въздържайки се от обичайното мащабно тунинговане.

Произведеният през 1993 година екземпляр, който впрочем има изминати само 100 000 км, е пристигнал в почти отлично състояние в ателието на Overdrive. Българските майстори са го пребоядисали и са подменили всички гумени уплътнения, като също така са поставили по-мощна спирачна система, заета от модела S55 AMG (W220). Двигателят и трансмисията не са подлагани на преработки.

Леки подобрения са нанесени и в интериора, където виждаме облечено в кожа табло, решен в алкантара таван и нова кожена тапицерия. Декоративните махагонови елементи пък са заменени с такива в лъскаво черно.

От информацията не става ясно дали автомобилът е предназначен за продажба. По-рано специалистите от Overdrive реставрираха Mercedes-Benz 280SL и Jaguar XJ220, като цената на британската легенда бе 400 000 евро.

Още снимки на родната реставрация на Mercedes-Benz вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: OverdriveMercedes E60 AMG
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
11
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Доста прозрачна реклама. Вече за 4-5 път четем за спецовете от Overdrive. Боядисване, сменяне на масло, реставрация на кошници втора ръка... :)) Слаб маркетинг.
4
6
 
6
 
! Отговори
ПорЦелан преди 8 години
Може да става въпрос за фотограф, може за осветление, но това на снимката не става за нищо. Много зле изглежда горката.
3
8
 
3
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
като цяло "спортните" мерцедеси са голяма смешка , набутали повече мощност под капака и решават ,че са направили спортна кола .
2
2
 
9
 
! Отговори
Един преди 8 години
Брутал! W 124 - една качествена класика!
1
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хаха, "реставрация"! Пребоядисали го, сменили няколко уплътнения и вече било реставрация. Цирк и кръчмарски приказки!