Nissan разработи нов олекотен материал

Той ще влезе в употреба още през тази година
Обновена: 2 фев 2016 20:51 | 2 фев 2016 20:45,
5
Nissan разработи нов олекотен материал
Снимка: Nissan

Nissan планира значително да намали теглото на своите бъдещи модели, като това ще започне още през настоящата 2016 г, обявиха от пресслужбата на японския производител.

Съответната програма носи името Lightweighting Programme, като част от нея е създаването на нов материал, от който ще бъде направена долната част на автомобилите на марката. По време на работата по проекта са използвани технологии от космическата индустрия, както и от автомобилния спорт.

„Като следваме нашия принцип „Иновации, които впечатляват”, през следващите 12 месеца ще предложим не просто решение, а революция, с която ще покажем нашия стремеж за направа на автомобили на бъдещето. Те трябва да бъдат по-леки, по-здрави и по-ефективни”, заяви вицепрезидентът на европейския технически център на Nissan – Дейвид Мос.

По думите на топ мениджъра в програмата участват други производители и изследователски центрове от цяла Великобритания. Целта на програмата е създаването на напълно нов производствен процес, който да направи революция в индустрията.

Благодарение на Lightweighting Programme в Nissan планират да подобрят динамичните характеристики на моделите си, да намалят разхода им на гориво и да не позволят увеличение на тяхното тегло заради непрекъснато растящото количество оборудване и технологии, с които са оборудвани.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
15
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Какво Ви става ,бе некадърници ? И глагола "духам" ли е под възбрана ? Ако има някаква цензура нека я има за псувните и мръсотиите , с които често изобилстват коментариите тук !!!
1
3
 
10
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Горе написаното не е логично! Ако нещо се прави по-леко в един автомобил то трябва да е в горната му част!! Всички знаем Рено - Канго. Хубав модел за дребни товари,които трябва да са защитени от атмосферните условия. Вече два такива автомобила за последните 9 години изправяме на колела с други колеги на пътя, обърнати от силен вятър !! Колата е височка с лека долна част. И като е празна да не я духа силен вятър.. Навирва колелета...