Шофьорите в Европа избраха Honda за №1

В първата тройка на потребителите са още Lexus и Toyota
2 фев 2016 13:44,
22
Шофьорите в Европа избраха Honda за №1
Снимка: Ройтерс

Проучване на европейската организация на клиентите и потребителите (Organisation of Consumers and Users – OCU) сред повече от 30 000 шофьори на Стария континент определи Honda за най-добрата марка.

Допитването е засегнало общо 178 модела на различни производители, които са били оценявани по различни критерии - удовлетвореност, надеждност и др. На първо място е класирана Honda, чийто резултат е 93 точки от общо 100 възможни. В първата тройка са още Lexus и Toyota с по 92 т.

Място в първата десетка намират също така BMW и Mazda с по 90 т., Mitsubishi, Kia, Subaru, Audi и Dacia – с по 89.

На обратния край на класацията с най-нисък резултат са Alfa Romeo, Dodge и SsangYong.

Освен това експертите на OCU са направили и класация сред общо 433 модела, представени на Стария континент.

Отличникът сред компактните модели е Honda Jazz от 2008 г. с 1,2-литров бензинов мотор. При автомобилите от така наречения клас „Golf” най-надежден е бензиновият Ford Focus 1.6.

При седаните със средни размери най-добри резултати постигат Seat Exeo 2.0 TDI, Toyota Prius 1.8 HSD и Honda Insight, а при минивановете - Renault Scenic 1.6 dCi и Toyota Verso 2.0 D4-D. В сегмента на кросовърите начело са Honda CR-V 2,0 и Volvo XC 60 с 2,0-литров дизел.

Кои са автомобилите с най-лоялни собственици вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Хондовите двигатели са много надеждни! Минусите на ходите са високия шум в купето, автоматиката е на ниско ниво, динамиката е лоша, возията също! Един стар познавач на коли ми е казвал на времето, момче, една кола дали е качествена се познава до голяма степен от шума, когато си в купето и затваряш вратата! Дайте ми един мерджан на 15 години и нова Хонда и с вързани очи ще ви кажа кое какво е!...
16
0
 
1
 
! Отговори
селски пръч преди 8 години
до # Акорд 2000Ела при нас на село , дето се бачка , паркетни лъве , и виж кой кого ще остави - ТЯ ТЕБЕ или ТИ НЕЯ при тез скъпи рез. части !
15
0
 
1
 
! Отговори
чичко преди 8 години
Заглавието да се чете : "***-отите на Европа избраха ..... " Да бяха шофьорите на Азия - *** - дойди , ама Европа ...
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хващам се на бас че моя акорд 2004та 2.4 бензин ще надживее всяка френска чисто нова кола. Пичове има причина френските и фордовете да са най евтините по сайтовете коли.
13
8
 
3
 
! Отговори
мразя френско преди 8 години
къде са любителите на френските кенфчете дето разправят колко са добри. Аз им казвам, че е по добре 10 годишна добре гледана японка отколкото 2, или 3 годишно френско кенефче.
12
0
 
10
 
! Отговори
Христо преди 8 години
Аз избирам Great Wall Steed. От както го имам, 6 месеца е в сервиза, 6 карам, Върха на китайската технология. Скоро ще си имам и дупка в пода от ръжда, но поне двигателя ми е нов, съединителя нов, всичко ново.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
+ и от мен - още един Хонда-джия! Много съм довлен не само от автомобила, а и от мотоциклета! Ако се направи подобно проучване, но за мотоциклети е много вероятно тази марка да е на първо място не само в Европа!
10
7
 
20
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До speedman Тук говорим за автомобили, а не за членоудължители.
9
8
 
8
 
! Отговори
speedman преди 8 години
И като говоря за 3-те немски марки става въпрос само за скъпите и високите модели - не за А класа и ауди А1....
8
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Шенгенев Кажи каква е колата? До 7: Лексус е техника на Тойота.
7
22
 
7
 
! Отговори
speedman преди 8 години
При колите всичко отдавна е ясно и промяна няма (и скоро няма да има):1. 3-те немски марки (Бенц, БМВ, Ауди)2. Италянките - спортните модели3. Американските с огромните двигателиВсичко друго (с малки изключения) е ширупотреба - нормално е това 'проучване' да е направено между нормални (разбирайте бедни и средна класа) хора които карат от другите марки. Виж, ако се направи едно проучване сред бизнесмени, милионери и изпълнителни директори резултатите ще са подобни на това което съм написал!
6
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Honda, японски автомат, V-tec двигател, не се набива на очи, вози и не капризничи.
5
1
 
21
 
! Отговори
Гост преди 8 години
На всички под мене .....пожелавам Ви от все сърце да си купите по един Лексус , среден клас и да си го карате със здраве !!!! За мен това е колата .
4
11
 
7
 
! Отговори
Шенгенев преди 8 години
А бе , тая Европа само 30 000 шофьора ли има ?!И сигурно са тираджии , дето навъртат най-много километри ?! Аз като карам кола , която не е хонда и вече 12 год. не е рекла "гък", какво да се самоубия ли ?!Аман от насаждане на мнения !
3
3
 
27
 
! Отговори
Акорд 2000 преди 8 години
Много здрави машинки никога няма да те оставят
2
2
 
28
 
! Отговори
ДС преди 8 години
И аз така мисля. Една евтина "скромна" марка, която наистина вади здрави автомобили. 9 години карам само хонда. Е, наистина не се чупят.
1
2
 
20
 
! Отговори
rapefugee преди 8 години
съглсен съм с човека под мен. карам хонда Акор и Тойота Ярис и съм доволен от двете. Учудващо добри коли са. Не съм имал шанса да сравня с по-скъпо, но здравината на тези модели ме срази.