Opel вади на пътя новата Mokka

Това е първият модел от новата им линия X
18
Opel вади на пътя новата Mokka
Снимка: Opel

Opel показа подобрена версия на бестселъра си Mokka. Моделът е получил нов дизайн, двигател, 4х4 трансмисия и оборудване, както и означението X. Въпросният знак "Х" ще означава всички бъдещи кросовър и SUV автомобили на марката.

Новата Mokka X може лесно да бъде разпозната по обновената си външност. Моделът демонстрира криловидна хоризонтална предна решетка, нови дневни LED светлини и различни фарове със специфична графика. Подобен елемент се вижда и при стоповете, като дизайнерите са подготвили и два допълнителни цвята за модела - "Amber Orangе" и "Absolute Red".

Още по-мащабна е промяната в интериора, който представя изцяло ново табло, вдъхновено от новата Astra. Централната конзола може да бъде снабдена със 7- или 8-инчов сензорни екрани, благодарение на което са премахнати повечето физически бутони.

Новост под капака на модела е бензинов двигател 1,4 Direct Injection Turbo с мощност 152 к.с. Агрегатът наскоро направи своя дебют в новата Astra, като при Mokka X ще се предлага в съчетание с шестстепенна автоматична скоростна кутия, Start/Stop и адаптивно двойно предаване Средният му разход на гориво е 6,6 л/100 км, сочи информацията.

Системата за двойно предаване с електромагнитен механизъм и многодисков съединител е напълно нова, като разпределя въртящият момент от 100 процента към предните колела до 50/50 процента към предния и задния мост.

За модела са предвидени и "шептящите дизели" с обем 1,6 литра и максимална мощност 110 к.с. или 136 к.с,

В оборудването на Opel Mokka X могат да бъдат включени редица нови технологии, сред които адаптивни AFL LED светлини, новото поколение на фронталната видеокамера Opel Eye, система за разпознаване на пътни знаци TSA, система за индикация на дистанцията до движещия се отпред автомобил FDI, инфо-развлекателна система IntelliLink и много други.

Opel Mokka X ще отбележи световната си премиера на предстоящото през март автомобилно изложение в Женева и ще излезе на пазара през тази есен.

Още снимки на новия Opel Mokka X вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: OpelOpel Mokka
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Факт е,че до 2000-та година повечето Опели гниеха много бързо.След тази година обаче няма помен от този проблем.Хейтърите нека си хейтят.Само ще дам за пример Мазда 6 до 2007-*** сигурно гният повече от Кадетите навремето!Аз имам Опел 2002-ра и е минал повече от 120к км по родните ни кратери.Окачването е супер здраво и все още никъде не виждам ръжда :)
11
4
 
9
 
! Отговори
Гацко преди 8 години
От 2 години карам мока. Взех я чисто нова от магазина премиум пакет, който включва всички екстри. Имам 5 години гаранция и 10 години гаранция за ръжда. Моя е дизел автоматик, страхотен автомобил. 4 пъти си идвах до България до сега с него и няма умора,няма нищо. Много удобен за мен, вози отлично и е динамичен много. От 120 км час, за секунди отива на 200 и обратно. Карал съм всякакви коли, от моката не мога да се оплача. Най много съм вдигал 230 с нея, но дава разход 25 при такава скорост.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леле какъв кисел Опел.Друго си е 20 годишна дръпниочка или жабарка
9
16
 
5
 
! Отговори
Механик преди 8 години
Това си е чист ***, карайте само японско
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо Опела бяга толкова бързо? Защото го гони ръждата.
7
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 5.Опелите са любимата ми марка! Само Опел карам. Опел е немската марка воювала през ВСВ, но отстъплението от качеството е осезаемо. Дори се замислял дали да не мина на една друга немската марка.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какво ви пука, нали си има 5 години гаранция... :-)
5
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 4Абсолютни глупости хеле пък за ходовата част.
4
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Екотек! Капризин двигател. Ходовата твърде слаба за нашите осеяни с кладенци пътища. От "Омега" на сетне, слаби, много слаби.
3
11
 
6
 
! Отговори
руснак преди 8 години
Добре де, и ние ще направим такава. Някъде към 2050 г.
2
3
 
15
 
! Отговори
DreamTheater преди 8 години
Не е добра колкото Ладата,но все пак може да се кара.Най лошото е ,че не събира толкова картофи в багажника,колкото Ладата.Да не говорим за джабката.Там Ладата събира 70 килограма картофи.
1
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
за нищо не става!!! Ладата е по убава:))))))))))))))