Новият Renault Koleos ще се продава в Европа

Кросовърът ще се появи обаче първо в Китай
25 апр 2016 21:55,
1
Новият Renault Koleos ще се продава в Европа
Снимка: Renault

Renault разпространи снимки и информация за новото поколение Koleos, което ще оглави гамата от кросовъри на френската марка. Моделът ще дебютира на автосалона в Пекин, но ще се продава глобално.

Позиционираният в сегмент D кросовър следва новия дизайнерски език на Renault, познат от модели като Megane, Talisman и Kadjar. Той е конструиран на базата на Nissan X-Trail, като е малко по-голям от първото поколение Koleos.

Размерите на новия модел са дължина от 4672 мм, широчина - 1843 мм, височина - 1678 мм и разстояние между двете оси от 2705 мм. От официалната информация става ясно, че Koleos предлага водещ в сегмента простор в кабината, висока позиция на седне и върхово оборудване.

Сред системите на борда присъстват инфо-развлекателната система R-LINK 2, волан с подгряване, аудиосистема BOSE, дигитални уреди, амбиентно осветление, автоматична аварийна спирачна система, технология за разпознаване на пътните знаци, камера за заден ход, система за предупреждение за наличие на обект в сляпата зона на огледалата и др.

Задвижващата система на второто поколение Koleos е идентична с тази при Nissan X-Trail. Тя разполага с няколко режима - 2WD, 4WD AUTO и 4WD LOCK. В гамата двигатели ще бъдат включени бензинови мотори, развиващи мощност от 150 и 200 к.с. Дизеловият агрегат ще бъде с обем 1,6 литра, като ще разполага със 160 к.с.

Новият Koleos ще се предлага на 80 пазара по света. Основният от тях ще бъде Китай, като екземплярите за този пазар ще се произвеждат в Ухан. Останалите 79 пазара, сред които и Европа, ще получават автомобилите от завода в Бусан, Южна Корея.

Още снимки вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
18
 
! Отговори
робърт преди 7 години
СУПЕР Е!!!