Премениха Audi Q5, но с китайски дрешки

Моделът е дело на Hongqi и демонстрира кралски лукс
27 апр 2016 18:00,
3
Премениха Audi Q5, но с китайски дрешки
Снимка: Carscoops

Обичайна практика е китайците да заемат дизайна на популярни европейски коли за свои модели. В случая обаче ставаме свидели на нещо наистина уникално - германски SUV с китайски дизайн.

Автомобилът е дело на Hongqi, като бе представен на автосалона в Пекин. Той е концептуален модел и засега няма информация дали ще се появи в този си вид на пазара.

Hongqi S Concept, както е пълното наименование на машината, използва базата на Audi Q5. Китайският производител на луксозни автомобили Hongqi е част от концерна FAW Group Corporation, като през годините е базирал свои автомобили на модели на Audi, Toyota, Lincoln и др.

Представеният в Пекин автомобил трудно може да бъде припознат като Audi Q5. Той демонстрира напълно нова предна част, променена задница и уникален интериор. Китайските инженери дори са премахнали централните колонки, но вероятно при серийната модификация те ще бъдат върнати на местата си.

Колкото до салона, той е най-голямата изненада. Моделът е оборудван с четири отделни кресла, които трябва да предложат кралски лукс на пасажерите. Арматурното табло е заменено от голям дисплей, а по цялата дължина е разположена масивна конзола. За задните места са предвидени масички, минибар и отделни инфо-развлекателни системи. Креслата се управляват електрически, като могат да бъдат превърнати в комфортни легла. Освен това предната дясна седалка може да бъде сгъната и така да се осигури допълнително място за пасажера отзад - също както при Volvo XC90 Lounge Console concept.

В Пекин компанията Hongqi показа още един впечатляващ концепт. Той носи името B Concept, представлява луксозен седан и е изграден на платформата на Audi A6L.

Снимки на двата модела вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И двигателят ще бъде от най-новите китайски двигатели с въНшно горене. И ще разполага с уникалните за сегмента 84 конски сили!Ще ускорява от 0 до 15 за 3 сек, но ще вдига максималните 1000 км/ч
1
3
 
6
 
! Отговори
ПП преди 7 години
Ще повърна!