BMW създаде двигател с 4 мощни турбини

Той е дизелов, има обем от 3,0 литра и развива 400 к.с.
3 май 2016 13:52,
9
BMW създаде двигател с 4 мощни турбини
Снимка: BMW

След като неотдавна пусна на пазара дизелов двигател с три турбини, германската компания BMW представи нова версия на мотора, която е оборудвана с цели четири турбини. Агрегатът се появи пред публика на специализирано изложение в Австрия, като ще дебютира на борда на бъдещия 750d xDrive.

Новият агрегат е редови с шест цилиндъра и има работен обем от 3,0 литра. Мощността му е 400 к.с., които са налични между 4000 и 4600 об/мин. Въртящият момент пък достига 760 Нм, като е на разположение между 2000 и 3000 об/мин. Всъщност въртящият момент е електронно ограничен, тъй като това е максимумът, който може да поеме автоматичната трансмисия с 8 степени на ZF, се казва в официалното съобщение.

Моторът е базиран на познатия агрегат с 3 турбини, като има аналогично тегло. Основата разлика е, че голямата конвенционална турбина е заменена от две по-малки.

Дизеловият двигател ще дебютира на борда на новия флагман 750d xDrive, като ще му предостави ускорение от място до 100 км/час за около 4,5 сек. В същото време обаче средният разход на гориво ще бъде намален с 5% спрямо версията с три-турбо.

С новия мотор ще се оборудват и други модели на BMW, включително X5 M50d, X6 M60d и M550d xDrive.

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
4
 
! Отговори
Blago преди 7 години
4, Мислиш ли, че ще го трогнеш, като го "премажеш" с таралясника на 25 години?Ще си го премести от единия крачол, в другия. То от това мерене на *** сме на това дередже, да даваме повече жертви на пътя, отколкото по време на втората световна война.Хубаво е колата да има някаква мощност, но не за да се използва безотговорно. Имате шофьорски книжки за да шофирате автомобили, не сте пилоти!
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 5Уважаеми Андрешко,С пет кила кокаин можеш да си уредиш поне 10 години "ол инклузив" в ЦСЗ /централния софийски затвор/, докато хубавите автомобили не са забранени. Богатите хора не е задължително да са *** и да дават над 100 000 евра за автомобил, без значение каква марка.Иначе, дай Боже всекиму такава кола !
6
7
 
2
 
! Отговори
До 5 преди 7 години
По твоята логика и 5 кила кокаин са страхотно нещо, защото не можем да си ги позволим.
5
1
 
6
 
! Отговори
До 3 преди 7 години
Не съм фен на марката, ама това може да се случи само ако се прегрее. Ако говорим за стария шестак с чугунен блок, м50b25.
4
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 1 и 2Виц:Стоял на един паркинг заможен господин с чисто новото си БМВ седма серия. До него спира баюо с Москвич и го пита:- Абе баровец, убава ли е таз твойта кола !- Ами, хубава е - разсеяно отвърнал човека.- Хм, хубава, хубава, ама кът гледам много не ги купуват...
3
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
10 турбини да сложат, това е кола правена не от инжинери, а от костюмирани маркетингови химнета! Едно е35 325i е ЕДНА трубина гарет 3076 ще премаже тоя моден паркетник!
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали от догодина забраняват дизеловите двигатели в Германия. Явно този модел е предназначен за джамбазите в Горубляне
1
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, слагайте им вече по 15 турбини на сенокосачките си!