Tesla Model X устоя на атака с химикали

Филтрите на кросовъра изчистиха въздуха за 2 минути
5 май 2016 13:44,
11
Tesla Model X устоя на атака с химикали
Снимка: Tesla Motors

Tesla Motors проведе интересен експеримент в собствената си лаборатория, като неговата цел бе да докаже доколко ефективна е системата за почистване на въздуха с филтри HEPA, която се поставя на моделите на марката.

В експеримента участва електрическият кросовър Tesla Model X, който бе поставен в специален надуваем купол. В него бяха пуснати химични елементи, с които нивото на замърсеност на въздуха надвишаваше 83 пъти допустимите от агенцията по опазване на околната среда (EPA) нива.

В крайна сметка системата от филтри на автомобила успя да се справи с всички замърсители, като почисти въздуха само за 2 минути. Проведеното след това измерване не откри никакви вредни вещества в салона на кросовъра.

От компанията обявиха още, че с всяка изминала година ефективността на използваните от нея филтриращи системи се повишава. Съвсем скоро Tesla ще може да предложи услуга на бъдещите си клиенти, които ще могат на определени периоди да подменят използваните до момент филтри с нови и по-съвременни.

Още за Tesla Model X вижте в Automedia.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
м дааа преди 7 години
Тойота имат модел бусчета на ток и оня ден ни направиха една оферта за 13 000Е. Пробегът е около 140-160 км
8
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
така ли, колко тесла коли виждаш на ден? а на седмица? а колко въобще си виждал като цяло на живо?...може би 2? Масова е друг път
7
1
 
7
 
! Отговори
Дебелян преди 7 години
То нека съм омаал 4 чинии боб и кисело зели и 10 яйца за разкош и се изрежа като 50 кубиково балканче с изтървали семеринги на коляновия вал изкачващо 30 % наклон вътре у купула та да видим тогава ще може ли да елиминира токсичните газове!
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тесла е масова кола,поне във Европа.
5
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма работа. Поредната глупост, за която много българи, и не само, ще си продават бъбреците.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Междувременно в русия сменят конфигурациите на скоростните кутии за по-голям разход на гориво с цел подкрепа за петролния бизнес :)
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъск е новия Христос :DАлелуя !!!
2
2
 
11
 
! Отговори
мда преди 7 години
Макар че е доста скъпичка ми се иска да си взема една :)
1
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато има петрол,никой няма да даде на тази кола да просъществува в масов вариянт,защото на дебелите чичковци не им дреме за околната среда, тях им дай само да лапат с оглемите си усти!