Audi S1 стана... истинска ракета

Хот-хечът получи след тунинг мощност от 380 к.с.
5
Audi S1 стана... истинска ракета
Снимкa: B&B Automobiltechnik

В гамата на Audi няма екстремен хечбек RS1, което сигурно разочарова някои от феновете на марката. Ателието за тунинг B&B Automobiltechnik обаче се е опитало да поправи тази несправедливост и представи доработена версия на модела S1.

Субкомпактният хечбек и без това изглежда доста впечатляващо, тъй като разполага с 2,0-литров бензинов турбомотор с 4 цилиндъра, развиващ 231 к.с. След намесата на тунинг-експертите обаче автомобилът вече може да се мери с най-мощния модел в класа – Mercedes-AMG A45, тъй като развива 380 к.с. и 399 Нм.

За сравнение един от батковците на Audi S1 – хот-хечът RS 3 Sportback, оборудван с 2,5-литров мотор с 5 цилиндъра, разполага с 367 к.с. Ускорението от 0 до 100 км/ч при творението на B&B Automobiltechnik отнема 4,5 секунди, а границата от 200 км/ч се достига за 16,8 секунди. Максималната скорост на малкия хечбек е 285 км/ч.

Забележителната мощност е постигната благодарение на редица промени 2.0-литровия TFSI двигател. Поставени са по-голям турбокомпресор, нов интеркулер, карбонова всмукателна система, спортна изпускателна система и препрограмиран контролен блок с увеличено налягане. За по-лесно справяне с мощността съединителят е заменен със спортен.

Дорабтоката на хечбека включва още спортни пружини, намаляване на клирънса с 35 мм и поставянето на предни спирачни механизми с диаметър 342 мм. Външните промени са почти незабележими, като в тях влизат нови 18-цолови джанти.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Audi
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
6
 
! Отговори
Един преди 7 години
Аудито е един добър избор ... особено ако не ви стигат парите за Мерцедес.
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защото непрекъснато настигат тия ръждясващи кошници кичещи се с името кола
1
3
 
4
 
! Отговори
11 преди 7 години
На кой му пука за тоз кафез?