Mercedes свали покрива на суперколата си

Германците разкриха GT Roadster и GT C Roadster преди Париж
15 сеп 2016 22:50,
2
Mercedes свали покрива на суперколата си
Снимка: Mercedes-Benz

Суперавтомобилът на Mercedes-AMG вече е наличен и като кабриолет. Германците разкриха първите официални снимки и информация за своя GT Roadster, чиято публична премиера ще се състои след броени дни в Париж.

Роудстърът предлага две версии - GT Roadster и GT C Roadster, като втората е концентрирана в спорта и заема редица компоненти от върховия модел AMG GT R. Откритият GT C е оборудван със задния завиващ мост на купето AMG GT R, като демонстрира също диференциал с електронна блокировка и разширени следи.

Mercedes-AMG GT C Roadster използва познатия 4,0-литров V8 двигател, който генерира мощност от 550 к.с. и 680 Нм максимален въртящ момент, наличен при едва 1900 об/мин. Това позволява на върховия кабриолет да развива 100 км/час за 3,7 сек. и да постига максимални 315 км/час.

По-умереният Mercedes-AMG GT Roadster също използва 4,0-литров V8 двигател, но настроен да генерира 469 к.с. и 630 Нм. Ускорението 0-100 км/час тук отнема точно 4,0 секунди, а максималната скорост е ограничена на 300 км/час.

И при двата модела трансмисията е автоматична със седем степени и два съединителя, като има променени предавателни числа и предлага режим "Race".

Новите GT Roadster и GT C Roadster разполагат с мек сгъваем покрив, който работи при скорост до 50 км/час. Той се предлага в три различни цвята - черен, червен или бежов, като е изработен от леки и здрави материали - магнезий, стомана и алуминий. Предлаганите за екстериора цветове за 11, а за интериора - 10.

Още подробности ще бъдат разкрити по време на премиерата в Париж.

Всички снимки - в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
екстра преди 7 години
взеха да заприличват на корейските преди 5 години!