Jeep готви 2 нови модела

Освен конкурент на Range Rover, от компанията ще предложат и компактен модел
21 окт 2016 14:22, Красимир Ангелов
1
Jeep готви 2 нови модела
Снимка: Jeep

Въодушевени от успеха на Renegade и открилите се перспективи пред показания съвсем наскоро Compass, шефовете на компанията Jeep смятат в съвсем близко бъдеще да предложат на пазара още 2 нови всъдехода. Това съобщи шефът на марката Майк Менли, цитиран от Autocar.

За единия от тях вече се знае, че ще носи името Grand Wagoneer и ще се превърне в новия флагман на марката. Той ще бъде разположен над Grand Cherokee в гамата на американския производител, а от информацията става ясно още, че по този проект се работи вече 5 години.

Очакванията са той да бъде напълно готов през 2018 г., а след пазарния си дебют ще трябва да се конкурира с Range Rover Autobiography. В Jeep са на мнение, че подобен луксозен автомобил ще може да се продава на цени от 140 000 щатски долара.

Вторият очакван модел на марката е компактен SUV, който ще е по-малък от Renegade. Неговата дължина ще бъде по-малка от 4 метра, което ще го приближи до размерите на Fiat Panda Cross или Ford EcoSport. Въпреки скромните си габарити, новият модел ще запази всички типични за марката черти, като предстои да бъде решено дали ще се продава в цял свят или само на определени пазари, където има интерес към такива коли.

В Jeep вече работят усилено и върху следващото поколение на Wrangler, както и върху пикап, който ще използва шасито на легендарния модел. Концернът Fiat Chrysler Automobiles обяви, че ще инвестира над 1 млрд. долара за модернизация на два от американските си заводи, в които ще се произвеждат новите модели.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Jeep
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Някой знае ли какво стана с извънземния автомобил на великия Путин. Боядисаха ли го вече ? Моля за актуална информация.Ако не е готов , Путин да разстреля некадърниците.