Skoda обнови бестселъра си

Семейството Octavia с нови светлини и допълнителни асистенти
27 окт 2016 15:00, Красимир Ангелов
8
Skoda обнови бестселъра си
Снимка: Skoda

Въпреки бума на популярност сред кросовърите и гръмката премиера на Kodiaq, в Skoda продължават да считат Octavia за най-важния си модел. Компанията представи официално неговия фейслифт, който е засегнал цялото семейство на най-упешния автомобил на марката.

Основното след обновяването са двойните главни светлини, които са изцяло в стила на кросовъра Kodiaq. Светодиодната предна оптика се предлага като опция и ще замени сегашвите биксоненови фарове. Леко преработена е и предна броня, където фаровете срещу мъгла са получили различна форма. Променена е и задната броня, както и намиращите се над нея светлини. За модела са предвидени и нови 16-18-цолови джанти.

Дизайнът на интериора на Octavia си остава същият, но при най-високото ниво на оборудване се предлага мултимедийна система Columbus с 9,2-инчов тъч-скрийн, при който напълно отсъстват копчета и бутони. В салона вече е включено и специално допълнително осветление.

Обновеният модел е получил системите за безопасност на "баткото" Superb. Сред тях е система за предотвратяване на евентуален сблъсък с пешеходци, която има функция Front Assist. Налице са още асистент за теглене на ремарке, обновена система за автоматично паркиране и др. Сред опциите попадат още възможност за загряване на волана, както и специален ключ, който помни настройките на няколко шофьора.a

Гамата двигатели при Octavia се запазва, като на европейския пазар моделът ще се предлага с бензинови и дизелови двигатели с обем 1,0-2,0 литра, развиващи от 84 до 184 к.с. Скоростните кутии са 6-степенна механична и DSG с 6 или 7 предавки. Като опция се предлага адаптивно окачване, а най-мощните версии – с двигатели 2,0 TSI и 2,0 TDI, могат да бъдат оборудвани със система за задвижване на четирите колела. Предстои излизането и на "напомпана" RS-версия.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Skoda
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 7 години
До бАШ бАЩИЦАТА... Ами като не ти харесват фаровете обади се във фирмата да върнат старите фарове. Колко му е ....
6
0
 
5
 
! Отговори
Баш Бащицата преди 7 години
Тия фарове отпред нещо.... Трябваше да оставят фарове като преди фейслифта.... Тези 4 фара не ми харесват....
5
2
 
6
 
! Отговори
Joko преди 7 години
Уважавам Шкода като марка. Произвеждат серийно автомобили преди още Германия да се започнала. И все пак едно е Октавия, съвсем друго е Пасат.
4
0
 
8
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Прилича на стария мерцедес Е класа с тея фарове :)В интериорът, обаче, няма нищо "уау". Явно се залага на изпитаното без никакви залитания.
3
0
 
13
 
! Отговори
Шкодьо Шкодев преди 7 години
Дарио , има някой да е голям бokлvk , ама не е октавията .Ти що не се информираш първо , пък после да "кашляш" !Всъщност , ако беше наистина се изкашлял , щеше да се получи по-смислен израз ,ха-ха !
2
27
 
2
 
! Отговори
дарио машинояда преди 7 години
Големи *** с "гаранция"!
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Супер е!!!!