Toyota изтегля над 700 000 автомобила в САЩ

Вратите на минивана Sienna можело да се отворят в движение
Обновена: 25 ное 2016 19:16 | 25 ное 2016 19:16, Красимир Ангелов
10
Toyota изтегля над 700 000 автомобила в САЩ
Снимка: Toyota

Toyota обяви, че изтегля над 700 000 минивана от модела Sienna поради проблем с електрическата система на плъзгащите се врати. Акцията обаче се отнася само за щатския пазар.

Японският производител съобщава, че ако една от вратите се отваря трудно, моторът на електрическата система, отговаряща за отварянето и затварянето, може да се претовари и предпазителят да откаже. Това би могло да доведе до внезапно отваряне на съответната врата по време на движение.

Не е ясна точната бройка на засегнатите автомобили, но най-вероятно те са около 744 000. При всичките ванове, построени между 2011 и 2016 г., има риск от появата на съответния проблем.

Toyota все още не е обявила решение на проблема. Независимо от това от компанията ще изпрати съобщение до всеки от собствениците и ще ги предупреди да бъдат внимателни, тъй като "проблемът е сериозен", уточняват от Toyota.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: toyota
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази година Тойота е на върха технологично и именно за това се опитват всячески да я забавят.В големия бизнес ударите под кръста са нормални.
5
0
 
2
 
! Отговори
Тойода ту не Йода преди 7 години
Айде дребнотемие. Като се отваря сама вратата, нали си вързан с колан.Не гледате ли US рейнджъри как стрелят от хеликоптер-вратата е отворена.Така преди време блокираше *** за газта, ами натискай спирачки, изключи от контакт. Още по-смешно беше с еърбеците-прострелвали те като заек, ами карай внимателно, без удари и ПТП-та.Много по-голям е риска от скъсване на мускул, ако ръчно си затвориш вратата.
4
0
 
3
 
! Отговори
до 1 преди 7 години
И аз се чудя, защо тия дивотии в автомобилостроенето от години. То има отговор де. Винаги съм бил фен на клисически тип автомобил без всякакви излишни екстри, но за съжаление производителите вече прекаляват. Въведоха и Старт-Стоп бутон и слот-карта.
3
0
 
1
 
! Отговори
Шефьор преди 7 години
Иначе са много здрави. . . Ако бяха и по измислили нещо.
2
0
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Кеде е Дошо?Липсват ми коментарите ти...
1
3
 
9
 
! Отговори
Истината преди 7 години
В САЩ си търсят всякакъв повод да порежат чуждите фирми-спомнете си скандала Фолксваген!Въпросът е защо!?Ами местното производство е едно,че и две поколения назад технологично!Трябва да се приложат НЕПАЗАРНИ методи за да се спаси!Цялата работа е заради долара-САЩ са най-платежоспособната страна,обаче тая платежоспособност се крепи единствено на печатането на пари!А печатането се крепи на военна сила!Тя пък се крепи на изобилието от напечатани пари!И кръгът се затваря!Баламите работят за САЩ!