Mercedes готви пускането на GLB

Базовата версия на кросовъра ще бъде с предно предаване
28 ное 2016 16:07, Красимир Ангелов
2
Mercedes готви пускането на GLB
Снимка: Auto Express

Към момента Mercedes-Benz предлага широка гама кросовъри – GLA, GLC в два варианта – стандартен и всъдеходно купе, GLE в същите две версии, GLS, както и легендарния G-Class. В най-скоро време към тях ще се присъедини още един автомобил – GLB, съобщава изданието L'Automobile.

За перспективите пред подобен модел се говори отдавна, тъй като между сегашния GLA, построен на базата на A-Class, и GLC (по-рано известен като GLK) има сериозна разлика в габаритите. Освен това GLA трудно може да бъде наречен всъдеход, но пък именно неговата платформа ще бъде използвана за бъдещия GLB.

На външен вид новият кросовър ще прилича на големия G-Glass, но пък в базовия си вариант ще се предлага само с предно предаване. Решението е напълно логично, тъй като пазарът, особено в Европа, показва, че подобни компактни машини се търсят предимно с предно предаване. Причината е в достъпната им цена.

По-високите нива на оборудване ще бъдат оборудвани със система за задвижване на четирите колела. Като цяло Mercedes-Benz GLB ще се отличава още с по-големия си клирънс, както и с пластмасовите предпазители, преминаващи през цялата каросерия.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: Mercedes-Benz
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хубаво е, но градовете се напълниха не с коли, ами с камиони. Грамадни чудовища. тва са глупости. Чакам да дойде времето да тръгнат ТИР-ове по улиците. С тази грандоманщина...
1
2
 
3
 
! Отговори
голф от перник преди 7 години
това хубаво ли е?