Bentley няма спирка, ще прави и по-малък SUV

Компактният модел ще бъде хибрид с V6 двигател
27 фев 2017 12:52, Красимир Ангелов
6
Bentley няма спирка, ще прави и по-малък SUV
Снимка: Bentley

Към момента британският производител Bentley активно налага първия си кросоувър – Bentayga, като едновременно с това прави планове за развитието на моделната си гама. Те обаче са затруднени от скандала с манипулираните дизелови двигател на концерна Volkswagen и затова в компанията търсят нови решения.

Едно от тях, което вече е одобрено от ръководството на Bentley, е създаването на компактен SUV-модел, който ще се разположи под Bentayga в гамата на марката. За този автомобил задължително ще бъде използвано хибридно задвижване.

"Ако искаме компактен кросоувър, то той на всяка цена трябва да използва електричество в задвижването си, тъй като това е единственият сигурен начин да привлечем нови клиенти", коментира главният инженер на марката Ролф Фреч, цитиран от Autocar.

Пускането на подобен автомобил на пазара е планирано за не по-рано от 2020 г., тъй като тогава ще е стартирала електрификацията на моделите на Bentley. Първата част от този процес включва създаването на хибридна версия на Bentayga, която ще бъде последвана от подобни модификации на новия Continental GT, както и на Mulsanne и Flying Spur.

Появата на електромобили и хибриди в гамата на марката е задължителна, тъй като това е единственият начин за постигане на новите екологични изисквания. За целта новият хибриден SUV ще използва V6 бензинов двигател, а едва по-късно ще се появи и бензинова модификация с V8 мотор, насочена към пазара в САЩ.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: автомобилиBentley
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
pikachu преди 7 години
Тази бенЩайга я видях за пръв път на живо пред Радисън миналта седмица...със софийски номера естесвено. Е, няма толко грозно изчадие! Кой го е платил не знам, но е отвратително на външен вид.
5
0
 
2
 
! Отговори
Жоро преди 7 години
тоя туарег на живо е още по-грозен :)
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
SUV-ът на Ягуар е по готин.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истинското заглавиеФолксваген не се спират, ще продават Гоуф и като Бентли
2
0
 
4
 
! Отговори
Фитипалди преди 7 години
Бентайга ми звучи като име на Руска кошница. Нещо като Лада Самара.
1
1
 
2
 
! Отговори
Веско преди 7 години
Така е като те вземе народната кола, правиш конфекция и се експлоатира марката докато има балами да плащат.