Първото електрическо Volvo с пробег от 400 км

Шведите още умуват върху каква платформа да построят модела
14 мар 2017 15:52, Красимир Ангелов
8
Първото електрическо Volvo с пробег от 400 км
Снимкa: Volvo XC40 Concept

Volvo обяви, че първият изцяло електрически модел на компанията, който се очаква да бъде показан през 2019, ще може да изминава най-малко 400 км с едно зареждане.

На автомобилното изложение в Женева, главният изпълнителен директор на Volvo Car USA Лекс Керсемакерс съобщи, че пробег от най-малко 250 мили (402 км) е задължително условие за електрически автомобил, особено в САЩ.

Според източници на Automotive News шведската компания все още обмисля решение дали да създаде EV модела на базата на съществуващ вече автомобил, или платформата да е изцяло самостоятелна. Каквото и да се окаже крайното решение, според изпълнителния директор и двете настоящи платформи - SPA и новата по-малка CMA, ще могат да бъдат основа за изграждането на такъв модел.

Засега не са ясни повече подробности, но най-вероятно цената на електрическия автомобил ще бъде между 35 000 и 40 000 долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: електромобилVolvo
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
7
 
! Отговори
Електричар от Лондон преди 7 години
Абе и аз чакам да си купя едно ел. возило, ама идват скъпички още. Един ел двигател е в пъти по евтин от един бензинов такъв, батериите са скъпи, но и те ще поевтинеят драстично след 3-4 години. Абе много хора в петролния и автомобилния бизнес ще останат без работа, веднъж като се почне масово производство на ел. коли, прогнозирам до 7-8 години.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Къде да поръчам?
3
4
 
5
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Между 35 и 40хил.$ си е направо революционна цена за тоя клас!Личи си китайският собственик.Друг е въпросът колко американци ще предпочетат тая кола,пред един Форд Мустанг с 300коня(примерно) за същите пари,при условие че бензинът им е стотинки.Бъдете сигурни,че феновете на екологията там са в пъти по-малко от тия в Европа!
2
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А Путин още си блъска капацината какъв закон да измисли, та да ограничи поркането на антифриз.
1
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На кого ще продадат в България автомобил за "между 35 000 и 40 000 долара". Тези, които могат да платят толкова пари за кола, вече имат поне по две.