Най-бързата Kia се оказа още по-бърза

Фастбекът Stinger ускоява от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди
31 мар 2017 16:07, Красимир Ангелов
4
Най-бързата Kia се оказа още по-бърза
Снимка: Kia

Корейският производител Kia уточни  характеристиките на най-бързия и мощен модел в своята история – фастбека Stinger. Топ-версията на автомобила ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди, а не а 5,1 секунди, както бе обявено при представянето на модела.

Световната премиера на Stinger се състоя по време на автосалона в Детройт през януари. Тогава от Kia заявиха, че вариантът с 3,3-литров туин-турбо V6 двигател вдига 100 км/ч от място за малко над 5 секунди. Сега обаче корейците коригираха този резултат на 4,9 секунди. За сравнение, топ-версията на BMW 3-Series – М3, прави същото за 4,1 секунди.

Освен с V6 двигателя, Kia Stinger ще се предлага на пазара в още 2 варианта. Бензиновият е с 2,0-литров турбомотор с 255 к.с., а дизеловият – с 2,2-литров, развивавщ 200 к.с. За версията с дизела се знае, че е ускорява от 0 до 100 км/ч за 8,5 секунди и ще развива максимална скорост 225 км/ч.

Новият модел на корейската марка е със задно предаване, но срещу заплащане клиентът получава диференциал с повишено триене или система за задвижване на четирите колела с функция за контрола на векторната тяга.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Kia
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
anon преди 7 години
"диференциал с повишено триeне"... като превеждате поне знайте кое как се превежда... този диференциал му се вика "шпер" на нашенски...
1
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 7 години
Много яко изглежда, човек верно да си я помисли...