Само $5000 долара и... колата ви става с 3 колела

Компанията Ellenator трансформира стандартни автомобили в триколки
11 май 2017 13:23, Красимир Ангелов
5
Само $5000 долара и... колата ви става с 3 колела
Снимкa: Ellenator

Ако някой ви даде 5000 долара, които трябва да похарчите за своя автомобил, вие със сигурност ще откриете голям брой възможности да го направите по-красив, по-бърз и уникален. Едви ли обаче ще използвате тази сума, за го направите нестабилен и маломощен, а и... по-грозен.

Германска фирма обаче предлага именно тази услуга, като има причини за това.

Срещу 5000 долара компанията Ellenator взима вашия Volkswagen Polo, Skoda Fabia или Fiat 500 и заменя задната му ос със собствена, на която 14-цоловите гуми са разположени на 45 см една от друга. Едновременно с това се преправя багажникът, за за може колелата да бъдат вместени, като същевременно празните калници се запълват. Освен това двигателят се дефорсира до 20 к.с.

Защо е нужно всичко това? Основната причина е, че в този случай автомобилът се класифицира като триколка (клас L5e), а това означава, че той без проблем може да се кара от 16-годишни младежи. В Германия, както и в редица други държави, шофьорска книжка се взима чак на 18 години.

Основател на Ellenator е Венцеслаус Еленридер, който създава подобно транспортно средство за своето дете. Основната идея е, че то е далеч по-безопасно от стандартен мотопед, с какъвто се придвижват голям брой 16-годишни младежи, живеещи в отдалечени селски райони. Превозното средство успява да развие 88 км/ч и се оказва, че в Германия има интерес към подобни машини.

Още снимки на странните автомобили вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: автомобилитриколка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак 7- 8 години не, но откъде 4... Но нищо, тези джурналя са 'по- добре късно отколкото никога'. Пък и никой не е конкретизирал какво точно означава 'късно'.Иначе, не втория завой оставаш без задни калници, защото колата ти се подпира на тях.
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само паркирайте близо до факултето, и колата ви остава на другата сутрин без колела!
2
1
 
16
 
! Отговори
един друг преди 6 години
Новина от преди поне 7-8 години...
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и най-важното: на задната седалка стават чудеса