Показаха най-силния коз на Hyundai за Европа

Дългоочакваният градски SUV залага на дързък дизайн
13 юни 2017 13:52, Красимир Ангелов
7
Показаха най-силния коз на Hyundai за Европа
Снимка: Hyundai

Hyundai официално представи Kona - своя пръв модел в изключително модерния напоследък сегмент на компактните градски SUV, в който доминират машини като Renault Captur и Nissan Juke.

"Знаем, че сме закъснели в този сегмент, затова трябваше да бъдем смели с дизайна", обясни при премиерата шефът по продуктовия мениджмънт Раф ван Нюфел.

Смелият дизайн се изразява във внушителна предна решетка, раздвоени предни светлини с подчертано агресивен контур, скосен назад покрив за по-спортно излъчване и двуцветни елементи.

Интериорът е по-консервативен и напомня останалата гама на Hyundai, най-вече i30. Ключът към пазарния успех в Европа е клиентите да чувстват вътрешността на колата позната, обяснява Ван Нюфел.

Добавени са обаче ярки елементи във външния цвят на автомобила за по-младежко внушение. Kona ползва 8-инчовия тъчскрийн от i30 с 10-годишно безплатно обновяване на навигационните карти. В този модел за пръв път Hyundai ще предложи и head-up дисплей пред водача.

Kona ще дебютира на пазара през ноември само с два бензинови двигателя. Базовият ще е трицилиндров турбомотор с работен обем 1 литър и 120 конски сили мощност. Тази версия ще е само с ръчни скорости и предно предаване.

По-мощният 1.6-литров бензинов двигател (180 конски сили) ще се предлага със 7-степенен автоматик с два съединителя и със задвижване на четирите колела. Тази модификация ще развива 0-100 км/ч за 7.9 секунди.

По-нататък към гамата ще бъде добавен и 1.6-литров дизел, с мощност 115 и 135 конски сили.

Още снимки и информация за Kona вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: HyundaiSUV
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
kkk преди 6 години
*** плагиатите,можеше и Кактус да го кръстят направо!А иначе СЮВ 3 цилиндара 1000 кубика...уат да фак??????
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Каква е тази модa да кръщават новите модели с буквата К. Кодиак, Карок, Кона. Сега остава от Киа да извадят новия модел компактен сув Kiro
5
2
 
0
 
! Отговори
WtF преди 6 години
До трътльо градски суф е след като кметицата ремонтира някой голям булевард в София и ти караш по него щото си градски футболен тарикат и не ти харесва кметицата , после паркираш на пясъка на първа линия , ако си още по голям тарикат и в морето , поставяш си снимките в Инстаграм или фейсбук иначе имал едни американски край градски суф за манастирски ливади с липсваща инфраструктура .
4
4
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 6 години
То от европейското само Рено, Пежо и Дачия си заслужават.
3
6
 
6
 
! Отговори
Трътлю преди 6 години
Градски SUV, и кво става само за качване до клозета и бордюрите ли? Затова ли се води градски?
2
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Купувайте европейски стоки. Парите няма нужда да излизат извън Европа и то за копия.
1
10
 
6
 
! Отговори
шофер преди 6 години
Поредното "жълто" дрЪво.