Aston Martin показа най-лудия си модел

Струващата 2.25 млн. евро Valkуrie идва без странични огледала
Обновена: 14 юли 2017 14:05 | 12 юли 2017 21:18, Красимир Ангелов
8
Aston Martin показа най-лудия си модел
Снимка: Aston Martin

Aston Martin публикува повече снимки и детайли за предстоящия си модел Valkyrie, разработен съвместно с Red Bull Racing. Хиперколата, която трябва да се появи на пазара през 2019, ще се задвижва от 6.5-литров V12 от Cosworth и хибридна система от Formula 1.

От новите кадри по-ясно личат драматичните очертания на колата, замислена да е максимално близо като аеродинамика до състезателните болиди. Повечето аеродинамични детайли бяха добавени след представянето на прототира в Женева тази пролет. Новост са например големите отвори между кокпита и предните калници, които според инженерите чувствително повишавали силата на притискане.

Според шефа по екстериорния дизайн Майлс Нюрнбъргър това на снимките е "около 95%" от окончателния вид на автомобила. Нюрнбъргър уточнява, че главният конструктор на Red Bull Ейдриън Нюи непрекъснато търсел нови начини да подобри още повече аеродинамиката и силата на притискане.

За пръв път публиката може да надникне и в интериора на Valkyrie. Седалките са монтирани директно върху шасито от въглероден композит, което означава, че пътниците ще седят много ниско и с протегнати напред крака, точно като в болид.

Още снимки и информация за модела вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: Aston Martin
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Bati tupata kola.ne e li bmw ot 2005...
6
1
 
3
 
! Отговори
Бай Петко преди 6 години
Aston, че Мартин ... АБе на хората им трябва практична кола. Нещо Голф или едно опелче - комби на газ. Да може да товари. Мани ги тия Астони и Мартини с крила. Харчат по 20 литра А95 и дори няма къде да си качиш бидона.
5
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 6 години
Що не вземат и те да направят някоя хипер кола на ток ?То сега нали е модерно !
4
7
 
8
 
! Отговори
до 1 и 3 преди 6 години
" Гроздето е кисело! Казала лисицата"Разбрахте ли смешници!
3
6
 
10
 
! Отговори
до 2 преди 6 години
За това ли в Англия предният номер е бял, а задният жълт. Защото скапаните англичани, правят така колите си, че не можеш да разбереш кое и е предницата, и кое задницата. Ориентирш се по цвета на номера.
2
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1Така като гледам какво правят последно време думите ти са просто думи на вятъра. Руснака не може да направи нищо което да е конкурентно в момента. Дори Нисан и Рено не можаха да им помогнат.
1
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази хралупа, руснака ще я издялка с брадвата за два дни. И ще върви.