Toyota лидер по продажби в най-много държави

Volkswagen и Ford заемат следващите две места в класацията
17 юли 2017 14:23, Красимир Ангелов
19
Toyota лидер по продажби в най-много държави
Снимка: Reuters

Британската статистическа агенция Regtransfers публикува свое проучване за това кои марки се продават най-добре в отделните държави по света. Резултатите са за 2016 г., като в тях влизат както леки коли, така и лекотоварни автомобили. Лидер в най-много държави - 49, е компанията Toyota.

Картата е доста шарена, но ясно показва, че японският производител е далеч пред всички останали. На второ място е Volkswagen, който заема първо място по продажби в 14 страни, а на трето се нарежда Ford. Американската марка печели в 8 държави.

В България, както е известно, най-добре се представя Dacia. Румънската марка е лидер още в родината си, както и в Молдова, Македония и Мароко.

Любопитното е, че според проучването на Regtransfers през 2016 г. в цял свят са продадени 88,1 млн. нови коли. В същото време друга агенция - JATO Dynamics, още през февруари обяви резултат от 84,2 млн. бройки.

Всичко за автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До AzИма турски Ярис,Авенсис /комби/ и Аурис. Когато слезеш от Тойотата и се качиш на Лексуса, това е коренно различен автомобил.Номер едно са технологично, като в повечето държави са над 90 % с хибриди.Само за следващата година смятат да разработят 14 нови хибрида.Като добавим годишните японски разменки имат и скоростната кутия на Мазда за водородния хибрид на стария Мурай.Всяко болче в нетурските Тойоти е проверено по няколко пъти, а софтуерът е ъпдейтван в момента на закупуване.
16
0
 
2
 
! Отговори
xx преди 6 години
До до USAЯ ни светни кои са тези 'системи за безопасност" дето ги имало в германските автомобили, пък в тоъота щялода ги има след 10 години, че ми стана интересно.....
15
0
 
2
 
! Отговори
Az преди 6 години
До АлексAvensis се произвеждат в завода в UK. Няма "турски" авенсис. И това за екстрите - в голяма грешка си - дотам, че сечудя наистина ли имаш авенсис...
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Японските Тойоти се движат!Турските не, там е разликата!А това доколко са в сервиза - ОК Супертранс имат 1000 Кадита и също толкова Елантри!Ако бяха в сервиза, едва ли щеше да можеш да си поръчаш такси в София!
13
1
 
4
 
! Отговори
До до usa преди 6 години
Явно ти не си наясно. Много тойоти са много над 500k и се движат без проблем за разлика от тези които се изброил. Всеки ден са в сервиза:)
12
5
 
2
 
! Отговори
до USA преди 6 години
Наясно ли си, че има системи за безопасност в Мерцедес и БМВ, които Тойота ще приложат след 10 години в автомобилите си?!Мотор и скоростна кутия на нова Тойота няма как да издържи дори 500 хиляди километра!Виж, таксита Хюндай, Шкода и Фолксваген в София има на по 500 хиляди километра и се движат ежедневно... :)
11
3
 
1
 
! Отговори
до Коце преди 6 години
Дотолкова са железни турските Тойоти, че форумът на Тойота е пълен с "хвалебствени" теми за тяхното бутафорно качество...
10
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
... не работят като се изпоти стъклото (а трябва да са херметизирани), и разхода ми се качи с 1/3. Има защо японци и германци да са еталон за качество. Само сглобяването да преместят и става мизерия. Инак тойота си ми е любимата марка ама...
9
1
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 6 години
Абе лидери са ама с износа на производството скапаха качеството. 2012 си взех Авенсис правен в Япония (нали и там са с десни волани) направо приказка. Оснония момент е че за Тойота екстрите са само в интериора, всичката електроника за която се плаща при други марки е в основния модел. Смених го 2015 за новия дето излезе тогава (само че от Турция) мамка му и прасе, само проблеми. Добре че е в гаранция инак 2 пъти въздушен клапан сменят, на 3 месеца отказва автоматичната ръчна, сензорите...
8
5
 
6
 
! Отговори
USA преди 6 години
Че имали по-добро от TOYOTA. НЯМА.Не само са първи по продажби, не знам за коя година подред, ами и са първи по безопастността. Мерседес и БМВ са 4-ти и 5-ти. На коя друга кола мотора и скоростната кутия издържат без проблем до 800 000 км. Май такава няма !!!
7
4
 
2
 
! Отговори
Коце преди 6 години
Турските Тойоти са железни, който не вярва да го повозят на оригинални 350000 Версо, купено ново в Бг
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тойота продават с качеството си, а германците въпреки него. Германците продават с реклама и стара слава, а не с нещо друго. Умните хора отдавна се отдръпнаха и преориентираха към други производства. Немски фенове останаха ниско интелигентната част от населението.
5
18
 
3
 
! Отговори
Tonxho преди 6 години
Шкода е в пъти по добра от тоута
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм чул някъде да се предлагат полски Короли, новите Короли до една са турски.
3
1
 
13
 
! Отговори
aa1830 преди 6 години
До АнонименВ Турция се произвеждат част от колите, продавани в Европа (Версо, Аурис, Корола), но също така имат заводи и във Великобритания (Авенсис, отново Аурис), Франция (Ярис), Чехия (Айго), Полша (отново Корола). Приус и IQ се внасят от Япония. Така че обобщението Тойота е турска не е съвсем точно.
2
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Европа няма как да продават много, защото се произвеждат в Адапазаръ, Турция!Уж си купуваш японски автомобил, а той правен в Анадола...
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой, навит да ме джитка с Toyota?