Голямата заплаха за Volkswagen – Tesla

Нямаме такива експерти и технологии, признава Херберт Дийс
6 авг 2017 18:01,
44
Голямата заплаха за Volkswagen – Tesla
Снимка: Volkswagen

Голямата заплаха за нас е Tesla, а не някой от производителите на стандартни автомоболи. Това призна в интервю за вътрешнокорпоративното издание Inside изпълнителният директор на Volkswagen – Херберт Дийс.

"В стария свят основните конкуренти на Volkswagen бяха Toyota, Hyundai и френските производители. В новия свят това е Tesla. Въпреки че е още млада компания, тя може успешно да спори с най-големите производители, които предлагат огромен брой модели и продават милиони коли годишно", коментира Дийс.

Трябва да се отбележи, че през 2016 г. Volkswagen е продал близо 6 млн. нови автомобили, а Tesla едва 84 000. Въпреки огромната разлика в резултатите, Дийс е категоричен, че американският производител на електромобили има експерти и технологии, които Volkswagen не притежава.

"Около половината от инженерите на Tesla са експерти в създаването на програмно оборудване на автомобилите. Във Volkswagen липсват именно такива хора. Освен това компанията на Илон Мъск ни превъзхожда с мощните електрически мотори, технологиите за автономно придвижване, голямата си мрежа от зарядни станции и програмите за свързване на автомобилите с интернет", допълни Дийс.

Шефът на Volkswagen бе категоричен, че компанията му ще съсредоточи усилия именно в тези направления, за да навакса изоставането си от Tesla.

Любопитното е, че по-рано тази година именно Дийс заяви пред акционерите на компанията му: "Ние можем да направим всичко, което прави Tesla и ще успеем да ги задминем".

Четете още новини за автомобили в Automedia!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още по темата: Volkswagentesla
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
3
 
6
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 6 години
Електро автомобилите са точно толкова екологични , колкото енергоспестяващите крушки - пълни с тежки метали и невъзможността да се рециклират. ама нали ги хвърляме и не са вкъщи- не ни бърка.
38
1
 
1
 
! Отговори
аман от скенери преди 6 години
Сложете безопасни жълти фарове тези са СПИН 2016 активно вредни скенери.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако човек съди по коментарите че реши че в тази държава само експерти и информирани хора живеят и после ще се зачуди защо България е клоаката на Европа...
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Ние можем да направим всичко, което прави Tesla и ще успеем да ги задминем"Ами той и СССР 75 години задминаваше САЩ и накрая почина от спиране на сърдечната дейност.Там където има нови технологии САЩ са недостижими и основната причина за това е че над 50% от световния научен потенциал е съсредоточен там. Когато остареят тези технологии Германия и Япония ще ги допилят по-добре от САЩ.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В предишният коментар визирах Ано 32 не 33. Грешка.
34
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ано 25 и 33... Доста глупави коментари съм чел, но вие се надскочихте в прав ръст. То бива безмозъчност, бива, ама това е върха. Приберете се в дупката в която сте живяли последнте 10 години и се отдайте на мислите си.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 31И след това започна да взимаш силни хапчета нали?
32
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големите автомобилни компании са много по-отдавна и по-напред от Тесла при технологиите на ел-автомобилите.Просто до сега не бе изгодно да се произвежда и продава изцяло ел-автомобил.(Тесла е на загуба)А те не са миропомазани като шарлатанина Мъск с финансови Държавни благословии.При това, изцяло ел-автомобили се купуват предимно заради ПРИВИЛЕГИИТЕ които еко-либерал-тариктите са им издействали за купувачите шарани.А да им паднат привилегиите, и да видим как ще са продажбите???:)Рано е.
31
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Първите са не Tesla , A Тойота пуснаха електрически магнитен двигател , който пести много енергия.. После САЩ ги наказаха взривиха Фукушима..
30
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Предлагам Соросягата да тръгне в Сибир с електрическа кола , ако му стиска..
29
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на всяка една ел кола може да се сложи генератор в багажника за дълъг път,който си е на бензин и може да се маха, като се кара градско, и така се получава хибрид когато е нужно и изцяло ел кола когато не е
28
5
 
12
 
! Отговори
Кларксън, Джерами Кл преди 6 години
Много си е логичен даже, гледай истинския Кларксън в Топ Гиър, там са направили сметките, колко е екологичен един "екологичен" автомобил. Не , че ме интерисува екологията , пед.е.ра.сти.ята и веганите. За всички тях Господ е създал мъжкия полов орган !
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Никаква заплаха за никой не е откраднатата електричка Тесла,същото е с другата играчка за богати, айфончето което не се различава по нищо от китайските пластмаси.На никой не му трябват,но ги купуват за престиж.
26
2
 
3
 
! Отговори
Перник преди 6 години
Голфу няма да предадем, защото пред него и винкелу, всички са равни!
25
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЧОВЕКА Е ПРОСТО СКРОМЕН. Разбира се че Volkswagen са с десетилетия напред от Тесла в тези технологии(да не говорим за останалите технологии)И не само Volkswagen, но осебенно шведите и японците.Не са се хвърлили все още с главата напред там, защото нямат желание да са на загуба като Тесла и нямат финансови инджекции като Тесла.Разбира се че когато им дойде времето на ел-автомобилите всички тези компании ще издухат Балона Тесла.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Кларксън, Джерами КлКоментара ти е лишен от всякаква логика.
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20Тесла не е кола за Балканите. По ред причини.
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ХмМъск предприе голям риск с Модел 3. Но това е бъдещето, масов електромобил.
21
11
 
7
 
! Отговори
Кларксън, Джерами Кл преди 6 години
От твоето село , до като стигнеш до столицата, където работиш, ще ти свърши и тока и бензина и няма да имаш пари да заредиш, екологични ми селянино, защото си , си купил скъп автомобил и не са ти останали пари! Но ти си ЗЕЛЕН веган, най вероятно гей и това ти харесва.
20
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако тръгнеш с теслата за морето ще стигнеш след два дена. Както е било преди 100 години. Защото след Пловдив акумулатора ще каже:Хлъц!