Меркел против квотите за е-мобили, насърчава иновациите

Прилагането на квоти би било прекалено сложно според нея
12 авг 2017 19:37, Екип на Investor.bg
33
Меркел против квотите за е-мобили, насърчава иновациите
Снимка: архив Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли предложението на социалдемократите за въвеждането на квоти за електрически автомобили в Европа, съобщи Ройтерс. По думите й прилагането на такива таргети би било прекалено сложно.

Лидерът на социалдемократите Мартин Шулц, който е основният опонент на Меркел на изборите на 24 септември, призова в петък за такава квота – и в Германия, и в Европейския сюъз. Според него така индустрията ще бъде насърчена да създава иновации.

"Не мисля, че квотите за електромобили са били добре обмислени", каза Меркел пред поддръжници на Християндемократическия съюз (ХДС) в Дортмунд.

"Тогава в Европа ще трябва да преговаряме векове наред. Какво ще правим, ако квотата не се спазва? Няма да могат да се купуват автомобили на гориво?", посочи германският канцлер. Меркел призова за по-широка стратегия, която да помогне на автомобилната индустрия да направи прехода към производство на електромобили.

"Трябва бързо да създаваме иновации. Където компаниите не могат да се справят сами, правителството трябва да застана зад тях и паралелно да стимулира развитието", допълва тя.

Автомобилната индустрия в Германия е най-големият износител и осигурява около 800 хил. работни места. Политиците обаче се опасяват, че автопроизводителите не успяват да инвестират достатъчно в нови технологии и инфраструктура и тревогите се натрупват от избухването на скандала с вредните емисии във Volkswagen.

За още новини посетете Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
6
 
! Отговори
Циник до 28 преди 6 години
Тенденциозно ( както системно, и винаги ) изтриха отговора ми на плиткоумната, и невероятно безмозъчна провокация - но юзърите са в пъти по-умни от селянчета като теб, и награждават глупоста с червени ръчички!
30
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Германия тръгна смело по пътя на корупцията и задкулисните сделки с Русия. Германкото корумпе номер едно Шрьодер се спряга за новия началник на Газпром който ще назначи Путин в най-скоро време. Благодарение на фрау Меркел и нейното безкритично отношение към корумпирането на едрия ермански бизнес провокирало и Брекзита Германия тръгна по надолнището и ще се озове в една и съща пропаст заедно с Русия.
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бившата секритарна, за която шефа и казал, че ... айде намерете сами в нета. Интересно четиво ;)
28
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 18Германия запада, Ганьовстан просперира а земята е плоска............бързо в спешното при доктор "Кривоглав" да ти оправи настройките щото си се "изметнал"!
27
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До *** 25Ганьо, има един инструмент в дървообработването който се казва ТЕСЛА.Ето това е "Тесла", една голяма тесла!Га американец напорави кола ела ми се обади.
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази жена вече многократно доказа че играе за ***. Първо бежанците а сега срещу електромобилите. Някак си е очевадно че си хортува с ***.
25
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
kogato politizite si kupiat el. avtomobili i samo tiah karat i as shte si kupia, ama tova niama da stane - da pytuvat 150 km i da zarejdat po 8 chasa. ideiata e dobra, no za sega NEOSYSHTESVIMA.
24
3
 
9
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Германия "проспа" тенденцията! Много прилича на Нокиа, и Епъл! От водеща световна компания Нокиа загуби всичко! Само досега, само от Германия са заявени 400 000 Tesla 3.И докато Тесла продава - Германската автомобилна промишленост се гърчи в Дизелгейт.На лошо вървят нещата - ако загуби водещата си роля - Германия ще повлече в невиждана криза цяла Европа.
23
1
 
14
 
! Отговори
Бг смешници преди 6 години
Слушайте Меркел карайте на петрол пълнете арабските гуши после се чудете що ви е.ът дъщерите и у лодките са по 3000.
22
2
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 6 години
Такива ми ти работи стават в ЗАПАДнала Европа.
21
0
 
14
 
! Отговори
ЗАЩО преди 6 години
Нали ЕС се опита да наложи квоти за черни емигранти и квоти за краставиците ???
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма геле. Лобито на петрола е несъкрушимо. Светът наистина се нуждае от алтерн. изт. на енергия повече от всякога. Борбата за надмощие между двата лагера ще бъде на живот и смърт. Но колкото по-рано преминем на АИН, толкова по-добре за всички, понеже алтернативата е само тази след последната капка петрол:..
19
7
 
5
 
! Отговори
месара преди 6 години
манете я тая хер меркел , пишете нещо за другарката лъжа *** !!!
18
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За вярващите в германското величие: било е някога, когато германцита са разчитали предимно на себе си!Така са успели да стигнат на 20 км от Москва!Да но сега? Няма немец, който да не знае да каже "добро утро" на турски, да не споменавам останалат пап.лач дето се е наринала там.И гермнците западат лека, по-лека.Тъжно, но това е положението.
17
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вие май за първи път влизате тука и не сте наясно.Всичките идьотски мнения ги пишат русофилските *** - там няма мисъл, важното е да се плюе Европа. Щом Меркел е казала нещо, това е повод да си излеят простотията.
16
2
 
11
 
! Отговори
кап Карагьозув преди 6 години
Айде пак е-мобилите. Става дума за подмяна на стотици милиони возила само в Европа, не за детски коли с дистанционно, а за истински. Най-умното досега което е измислено е ЛИ=ОН та батерия/акумулатор. Литият обаче е кът, а как ще става производството на ток +инфраструктурата за зареждане, ремонт и тн е мъгла пълна. Аз лично си мисля ,че докато има достъпен петрол, промените яко ще буксуват. Те и сегашните коли са станали масови чак след 50те год-т.е 50на г след като са измислени
15
16
 
11
 
! Отговори
До 11 преди 6 години
Германия отдавна не е символ за качество. Крепят се на отминала слава като футболния клуб Ливърпул.
14
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Петрола все още върти света. Няма да стане толкова лесно с някакви квоти. Европа ще си вкара автогол с подобна глупост.
13
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не проблем че българите са прости.Има и други прости народи.УЖАСНОТО е че не го осъзнават!!!Когато си *** но го разбираш ти можеш да търси промяна в положителна посока нокогато не го осъзнаваш ти просто нищо не търсиш а си просто ***!
12
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Българина 3Като искаш да си решаваш сам излез от ЕС и си решавай колкото си щеш.Тогава избора ти ще е *** (какъвто си и ти), а именно, ще се питаш "Сега ли да се гръмна или след като мине влака".