Новият собственик спря Opel за нов голям SUV

Кросоувърът трябваше да използва платформата на Insignia
15 авг 2017 15:37, Красимир Ангелов
9
Новият собственик спря Opel за нов голям SUV
Снимка: Reuters

Новият голям кросоувър на Opel, разработен на платформата на Insignia, няма да се появи в серийно производство, съобщава Auto Express, като се позовава на свои източници в компанията.

Решението е взето от новия собственик на Opel – алиансът PSA, в който влизат марките Peugeot, Citroen и DS. Макар платформата на Insigniа да е разработена от немците, правата върху нея все още принадлежат на концерна General Motors. И съответно ако бъде използвана, французите ще прябва да платят на американците сериозна сума.

Съгласно договора за закупуване на Opel от GM следващите кросоувъри на германския производител ще трябва да използват платформата EMP2. Тя ще бъде в основата и на следващото поколение на Peugeot 508, чиито размери ще бъдат идентични с тези на новата Insignia.

В момента Opel обновява гамата си SUV-модели, като всички те се на шасита с предно предаване на Peugeot. В случая Crossland X е изграден на базата на Peugeot 2008, а Grandland X на шасито Peugeot 3008. Предстои всички модели на немците, използвани архитектурата Е2XX, която принадлежи на GM, да бъдат заменени с напълно нови.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: OpelSUV
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Край с Опел.
7
6
 
11
 
! Отговори
Е преди 6 години
Значи край с Опел,така французите щя я направят по малко конкурентна,винаги една идея назад. Ще им остане само емблемата,иначе всичко на РСА.Както стана с Воксхол и други подобни.
6
20
 
9
 
! Отговори
НЯМА СМИСЪЛ преди 6 години
След като Тесла обяви цените си на новите автомобили със среден клас като цена , ще има голяма промяна до 1 година . Разни Мерцедес , Мазерати , Опел , Тойота и тн , ще Фалират .Те са Уплашени . Дизела вече е бита карта .
5
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки завод-марка прави определени части и компоненти, които се прилагат при ВСИЧКИ автомобили на фирмата собственик. Шкода, Сеат, Фолксваген, Ауди например са все собственост на Volkswagen group и всяка една от тези компании прави части за всяка от останалите.
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече не ми се и пише, няма марки всичко в Европа е БОШ, просто вдигнете капака, а който е виждал на баща си колата като сменя гуми-то да стане горд собственик и след време пак да пише. Марката е за "овцете" като нас, те си имат съглашения , какво да правят и с какво качество, за да устройва клиента. Емблемата е само за завършек!
3
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***,явно доста си бутал Кадета на татко си.
2
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***,ти никога не си карал Опел.Не пиши простотии.
1
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А така франсета бракувайте и тази немска ръждавейка,и без това едвам издържа тригодишната гаранция.А овцете нека броят по 20 000 евро за този варел на колела,между другото френска и немска квалитетна кола е имало допреди 15 години за последно.