Toyota готви нова гама автономни коли за Токио 2020-а

Най-вероятно моделите ще бъдат произвеждани под марката Lexus
16 авг 2017 17:30, Красимир Ангелов
5
Toyota готви нова гама автономни коли за Токио 2020-а
Снимка: Toyota

Компанията Toyota планира да разкрие нова автономна технология по време на Летните Олимпийски игри през 2020 г. в Токио. Според главният мениджър на отдела за разработки към японски производител - Кен Койбучи, голямото събитие и районът около столицата са идеалната комбинация за провеждане на тестове на този тип автомобили.

Пред изданието Automotive News Койбучи отказа да разкрие повече подробности, но заяви, че използваните прототипи ще могат да се появят като серийни автомобили веднага след Игрите. Твърде вероятно е, автономните коли на японския концерн да се предлагат на пазара под марката Lexus.

Японското правителство вече поиска от производителя да картографира подробно пътищата и магистралите около столицата, на които ше бъде тествана бъдещата технология. В Toyota вече работят за създаването на специални карти, като за целта пътните отсечки трябва да бъдат снабдени със специални сензори.

Компанията усилено работи и върху ново поколение полуавтономни системи за управление, които се очаква да се появят при моделите на Toyota и Lexus още през 2018 г. Тогава трябва да бъде разкрита информация и за автономните автомобили на производителя.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
какво значи автономна???
3
2
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Само в БГ може човек да се смее на електро-мотоциклет, електро-велосипед.Мисля ,че немските концерни разработиха такива с пробег 50км.Не знам по чист,икономичен и безопасен градски транспорт от това.Да знам в държавата на 20 годишните премиум лимузини колелата са смешни ,но в цивилизацията бъдещето е в персоналните електро-суперминита.
2
1
 
2
 
! Отговори
хм до 1 преди 6 години
Като ги гледам и тези "автомобили" са по скоро мотоциклети.
1
1
 
5
 
! Отговори
zeus преди 6 години
А Велика Русия пусна нов иновационен електронен мотоциклет с дизайн показващ моща на тази нация! Слава!