Китайците от Great Wall с мераци да купят само Jeep

Целта е да станат най-големият производител на всъдеходи в света
Обновена: 21 авг 2017 18:34 | 21 авг 2017 18:31, Красимир Ангелов
7
Китайците от Great Wall с мераци да купят само Jeep
Снимкa: Jeep

Китайският автомобилен производител Great Wall иска да купи само марката Jeep, а не целия концерн Fiat-Chrysler Automobiles (FCA). Това обяви пред Automotive News шефът на Great Wall - Ван Фенин, според когото преговорите ще стартират съвсем скоро.

По-рано това лято се появиха съобщения, че цели 4 китайски компании имат интерес за придобиването на американо-италианския концерн.  Представители на Great Wall дори бяха забелязани в централата на FCA в Оубърн Хилс, щата Мичиган. Твърдеше се, че китайците искат да купят концерна, но без марките Alfa Romeo и Maserati, които по примера на Ferrari трябва са бъдат преобразувани в отделни фирми.

Според новата информация, китайската компания иска да стане най-големият производител на всъдеходни модели в света и за целта ще се опита да придобие марката Jeep. В момента Great Wall е лидер по продажби на такива модели на вътрешния пазар, като е собственик на бранда Haval. Той предлага само всъдеходи, кросоувъри и пикапи със задвижване на четирите колела.

В същото време Jeep продължава да се радва на огромна популярност, благодарение най-вече на моделите си Cherokee и Grand Cherokee. От ръководството на FCA отказват коментар по темата, но не е тайна, че изпълнителният директор Серджио Маркионе не крие желанието си за обединение с друг голям производител.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: JeepGreat Wall
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е абициозен китайският народ, ама то само с напъване не става. Все нещо не им достига да се изкачат на върха.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът на модерното общество е че всички живеят на заеми, и за да платят предишните- взимат нови по-големи.
4
1
 
5
 
! Отговори
Българина преди 6 години
Джиип струва нещо, всичко друго от целия концерн е олд скул. Италия отдавна приключиха с индустрията. Колите им не струват нито като качество нито като технологии
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
уф защо не се родих китаец....
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Форд не мисля, че ще продава.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че нямаме достатъчно голяма банка, която да гарантира подобна сделка, защото Ганчев пак щеше да си "купи" завод с парите на народа, а банката да фалира.