Очакваме: BMW с 25 нови е-модела на пазара

Те ще имат обхват с едно зареждане до 700 километра
8 сеп 2017 17:15,
9
Очакваме: BMW с 25 нови е-модела на пазара
Дали наистина i5 ще изглежда така, ще разберем идния вторник. Снимка: nicecarsinfo

BMW Group ще предложи 25 нови модела с електрическо задвижване в следващите осем години, като поне 12 от тях ще са чисти електромобили без двигател с вътрешно горене. Главният изпълнителен директор Харалд Крюгер съобщи официално това на събитие за журналисти в Мюнхен. Той допълни, че електромобилите ще имат обхват с едно зареждане до 700 километра - непостижим показател за сегашните модели в този сегмент.

Електрическата революция на BMW на практика ще започне още идната седмица на автосалона във Франкфурт, където компанията ще представи третия си i-модел - най-вероятно наречен i5. Крюгер вече показа прототипа, скрит под покривало - достатъчно, за да се забележи, че става дума за нисък спортен седан. i5 ще заеме място в гамата между компактния градски i3 и спортния хибрид i8. Очаква се да се появи на пазара най-рано през 2020 г.

"Ще увеличим дела на електрическите модели из цялата гама на групата. И, да, това включва също моделите на BMW M и Rolls-Royce", уточни Харалд Крюгер.

Във Франкфурт групата ще покаже изцяло електрическо Mini, което ще се появи на пазара след година. През 2020 г. се очаква дебютът и на първия електромобил от основната гама на BMW - той ще е електрическа версия на всъдехода X3.

До момента i-гамата на BMW не оправдава напълно очакванията, защото потребителите се притесняват от ограничения обхват на i3 и от високата цена. Това обаче вероятно ще се промени заради очакваните промени в регулациите и повсеместни забрани на дизелите.

"Средата се променя", призна Клаус Фрьолих, директорът на BMW по развойната дейност.

"Заради действията на някои - и подчертавам "някои" - доверието в цялата ни индустрия бе жестоко уронено", допълни той.

Повече подобни новини четете в Automedia

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Нека си представим две ел.коли:1.Нещо като това BMW или TESLA-Супер кола с голям пробег и скорост,всички възможни екстри,но и цена 80-100хил$.2.Нещо скромно,само с най-необходимото оборудване,пробег 200-300км ,скорост 140-150км/ч и цена 25-30хил.$.Коя ще се купува повече?Впрочем,първите ел.автомобили на GM(от 1996г) имаха скромния пробег от 50-60км,но хората си ги харесваха!
7
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми представи си космическа техника , спътници , процесори , ядрено оборудване , реактори и централи, ракетни технологии , хеликоптери , радари , самолети , телефони, камиони , влакове , кораби , подводници, атомни ледоразбивачи и тн.. Не е като да сглобиш прахосмукачка.
6
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5И коя е тази сложна техника? Че не мога да се сетя.
5
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, руснаците нямат интерес от производство на автомобили защото пазара е залят. Те се занимават с много по сложна техника от която главата ти изобщо няма никакво понятие. Твоя акъл стига колкото да си вържеш връзките на обувките.
4
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Toва на снимката е 100 пъти по-красиво от всички Тесли събрани заедно и умножени по 100.
3
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-накрая истинските автопроизводители ще изкарат качествена и красива електричка на пазара, която бих си купил, за разлика от американското дърво с името на сръбския учен.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Елмобилите навлизат, трябва да почне да се мисли за инфраструтктура и в България. При нас ще закъснеят с 10-15 години, но все пак.
1
13
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 6 години
А руснаците за 25г един модел Жигули и то закупен от италианците.Комунистическа им работа.