Бъдещото Renault Megane RS ще е хибрид

Французите мислят и за изцяло е-версия на модела
20 сеп 2017 15:45, Красимир Ангелов
1
Бъдещото Renault Megane RS ще е хибрид
Снимка: Renault

Компанията Renault представи само преди дни новото поколение на Megane RS, но вече работи върху следващата генерация на модела. Тя ще се прояви през следващото десетилетие, като ще има хибридно задвижване.

Пред изданието AutoMarket шефът на подразделението Renault Sport –Патрис Рати, разкри, че компанията му няма друг избор, освен да поеме по пътя на електрификация на моделите си. Тя ще засегне не само Megane RS, но и всички останали машини, предлагани от Renault.

"Всички бъдещи модели на Renault ще бъдат електрифицирани по един или друг начин. Така че, сегашното поколение на Megane RS ще бъде последният автомобил с традиционен двигател с вътрешно горене", обясни Ратти.

Шефът на Renault Sport не пожела да уточни до каква степен ще бъде електрифициран новият модел, но и не отрече, че в компанията обмислят варианта и за предлагането на спортен автомобил изцяло задвижван на ток. Рати обеща повече подробности след премиерата на свръхмощната версия на Megane RS, която ще получи името Trophy. Тя ще има мотор с 300 к.с. и ще бъде представена в края на 2018 г.

Още новини от света на автомобилите вижте в AutoMedia.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: renaultRenault Megane RS
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари