Помпат следващото BMW X3 с нов двигател

Автомобилът ще се конкурира с Audi Q5 RS
24 сеп 2017 15:47,
3
Помпат следващото BMW X3 с нов двигател
Снимка: Reuters, архив

Слуховете за поява на „напомпана” версия на кросоувъра BMW X3, която ще бъде разработена от М-подразделението на марката, се появиха още през 2012 г., когато на пазара беше старото поколение на модела. Темата бе повдигната и след появата на новата генерация, а сега информацията най-после официално бе потвърдена.

Пред изданието Car Advice инженерът Роланд Майер, отговарящ за проекта BMW X3, призна, че в компанията вече се работи върху подобен автомобил. Негови опитни прототипи се тестват на пистата „Нюрбургирнг” в Германия, както и в Южна Каролина, САЩ, където се намира заводът, произвеждащ моделите от сериите Х на компанията.

Интересното е, че първоначално BMW X3 M ще излезе с един двигател, който около година след това ще бъде сменен с друг. Първоначално кросоувърът ще бъде оборувдван с 6-цилиндровия агрегат S55, който се поставя на моделите BMW M3 и BMW M4.

По-късно моделът ще получил по-съвременен мотор – S58, върху който в момента инженерите работят. Новият двигател също ще бъде редови с 6 цилиндъра, като за негова основа ще се използа агрегатът B58. Прогнозируемата мощност е между 430 и 500 к.с.

По този начин новото BMW X3 M ще може да се конкурира с Audi Q5 във версията RS, която все още не е представена, но ще получи мотор от над 450 к.с., както и с Mercedes-AMG GLC 63/ 63S. Неговият двигател развива 476 к.с., което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 3,8 секунди.

В момента най-екстремната модификация на баварския кросоувър е BMW X3 M40i – 360 к.с. и 500 Нм. Ако BMW X3 M излезе на пазара догодина, то през 2019 г. ще видим и същата версия при крос-купето BMW X4. 

Още новини за автомобили четете в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: BMWаватомобил
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С тези 500 коня може да се движите само по аутобаните на Германия където няма ограничение на скороста. За соц лагера каквато е мутроландия тези 500 коня са само за пасене у балкано. Отивате у балкано и ги пускате да пасът зелена тревичка. Като се напасът ги прибирате обратно и пускате в движение само около 100 коня да ви теглят и приберат у дома! Имам едно БМВ от предишният модел втора ръка е и го карам само по аутобаните на германия. Търчи завалията та гумите къса. Но в бг няма да го докарам.
2
5
 
4
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
БМВ Х3 е една от най-грозните коли правени някога.
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно, не знам за какво служат тези 360-500к.с, като се кара градско или при ограничение 140км/ч на магистрала. Явно целта е макс. цена за клиента и макс. висок разход за дадения клас кола