Tesla на съд – бивши работници я обвиняват в расизъм

Ръководството на компанията не обърнало внимание на оплакванията им
19 окт 2017 22:34,
12
Tesla на съд – бивши работници я обвиняват в расизъм
Снимка: Tesla Motors

Бивши работници от завода на Tesla Motors във Фриймонт заведоха дело срещу компанията, като я обвиняват в расова дискриминация. Искът е подаден във Върховния съд на щата Калифорния, съобщава Mercury News.

Той е заведен от трима афроамериканци, които търдят, че са били "много въодушевени, когато са започнали работа в една от най-иновационните компании в света, но реалността се е оказала съвсем различна". Работниците ежедневно да се сблъскали с прояви на расизъм и са били унижавани, както от свои колеги, така и от ръководния персонал.

Един от ищците – Оуен Диас, посочва, че неговите колеги редовно са го обиждали, като са му предлагали "да се върне в Африка" и са го рисували на карикатури с расистки характер. Той се е отплакал на ръководството, но то не е взело никакви мерки.

Представител на Tesla на свой ред отговори, че в компанията работят над 30 000 човека и е напълно нормално сред тях да има конфликти. Ръководството на Tesla е направило всичко възможно да ги сведе до минимум, но няма как това да стане.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
36
 
! Отговори
Явор преди 6 години
Като им знам манталитета на долните ***, мога да си представя колко са прави.В щатите изяждаха две трети от сандвича, връщаха останалото и казваха че имало косъм и им даваха нов. На други им изпуснеш някоя пробита раница, пристегнеш им колана на влакчето и ти казват че това е расизъм, ако бил бял нямало да се случи.
8
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а имат ли писмени оплаквания, от хора и тн?Че по ми се струва както нашето БХК, хващат ги , разбират се какво да говорят и почват едно дело, извършителя не е известен "бяха работниците", темата е ясна "расова дискриминация" и се говорят общи приказки, които вероятно нямат нито едно доказателство. Важното е съда да даде едни пари че да си ги делнат с адвоката.
7
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахаха трудно биха ги хванали на екология ,че за това стария и изпитан номер с расизма.За сексууален тормоз малко трудно ,ама и него могат да опитат.
6
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом пищят за расизъм най-вероятно са ги карали да работят или да си мият ръцете може би да се къпят поне веднъж на 2 седмици. Останалото са измишльотини кой какво им бил казал.И те какво?Съсипани психически от предложението да си ходят в Африка докараха 50-60 братчеда в САЩ.Лицемерие на квадрат.
5
4
 
61
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Пхахаха....много го обиждали шебека! Предлагали му да се върне в Африка!Какво пък - има резон! В африка сред милионите шебеци - никой няма да го обижда!
4
0
 
66
 
! Отговори
муспи преди 6 години
В България също има расизъм - в правителството, медиите, едрия капитал и едрия мафиозен бизнес няма нито един българин!
3
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Е-е!ми щото е изгонен от там. Да не мислиш че сам е заминал? Съседното племе ги атакува вечер - взема им земята и добитъка, а тях ги заробва и продава на белите.
2
4
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питали ги "Към кой клон на промишлеността бихте искали да работите?"И те "Аз не ще на клон, аз на клон бил, аз иска бюро!"
1
8
 
64
 
! Отговори
Е-е! преди 6 години
Ам' те що ни съ съ върнъли ф африкъ?