В Европа не вярват на безпилотните автомобили

84% от европейците не биха качили децата си в автономни превозни средства
19 фев 2018 16:30, Красимир Ангелов
17
В Европа не вярват на безпилотните автомобили
Снимка: Flickr

По-голямата част от европейците не биха поверили децата си на превозни средства с автономно управление, сочи проучване сред 5000 собственици на автомобили във Великобритания, Франция, Германия, Норвегия и Испания.

Само преди дни от американския производител Ford обявиха намерения да разширят програмата си за тестове на безпилотни коли. Сега тя се провежда само в Америка, но компанията иска да я продълги и в Европа. Преди това да стане обаче, ръководството на концерна реши да изясни отношението на европейците към автономните превозни средства.

Именно от Ford са поръчали иследването, а резултатите от него никак не са задоволителни за производителите на коли. Любопитното е, че около 50% от запитаните са изявили категорична подкрепа за прогреса и навлизането на новите технологии. Те са убедени, че автономните превозни средства са по-безопасни от тези, които се управляват от хора.

Когато обаче става дума за сигурността на децата, нещата се променят напълно. Едва 16% от анкетираните биха се съгласили да изпратят децата си в пътуване с автономен автомобил. Останалите 84% признават, че не са съгласни с подобно нещо.

Още новини от света на автомобилите четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: безпилотни автомобили
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
3
 
! Отговори
Милко Мустака преди 6 години
Явно проучването е направено сред бaкшишитe на острова!
12
3
 
2
 
! Отговори
"-" преди 6 години
В Европа не вярват на безпилотните автомобили-----А, ни трябвало да се съмняват!!!!!За добро или за зло, но след 20 г. изкуствения интелект ще надмине очакванията и на най-големите скептици.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Едва 16% от анкетираните биха се съгласили да изпратят децата си в пътуване с автономен автомобил."Ами нормално, достатъчно е да погледнеш статистиката- всяка година всеки автопроизводител обявява сервизна акция и изтегля няколкостотин хиляди автомобила заради смъртоносен дефект в някоя система. С какъв акъл ще седнеш в автономен автомобил, след като може да те пречука някоя инженерна недомислица.
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така, така, като си отиде меркелтизма и това ще оттече в канала!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще стане интересно, когато я хакнат и поемат контрола, докато си вътре. Хакваш камиона и газ през тротоара, някой ти е неудобен, време е за "инцидент" и всичко това от компютъра ти на другия край на света.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези наистина копират идеи от по-рано. Филма "Кацнал на едно дърво" вече ще стане част от ежедневието. Не че сега не става, но друго си е официално да се реши.
7
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България да се въведе задължително! Само така ще се спрат джигитите!
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми много ясно че не вярвам , неща някой пишман хакер да го хакне
5
1
 
18
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Тея колко са изостанали.В Бг от 30г има само безпилотни коли.
4
4
 
11
 
! Отговори
Бау преди 6 години
Проблема не са автоматизираните коли, а хората. Пешеходци не спазващи правилата или шофьори откачалки. Автоматизацията работи .. всяка компютърна игра с трафик го показва. Лесно е. Сензорите за камикадзета трябва да са перфектни. Това е проблема.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално е. Дори и да взима, технологията не е доказана. Сега е лесно, да се качиш на самолет. Летят и кацат всеки ден. Да, има инциденти ни са едно на милион. Докато не минат няколко години, дори и перфектна да е, технологията ще бъде третирана с недоверие, просто, защото няма аналог на нея. На
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Москва пък не вярва на сълзи.
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ооо, аз от кога ги чакам?! Съгласна съм да бъда опитно мишле, искам ги в България най-накрая, па макар и да има риск да пукна на пътя! Алкохолизираните ни или наркоманизирани, богоизбрани да не са по-малко опасни от тях? Съмнявам се...