Rolls-Royce Cullinan изненадва със "седалката на тъщата"

Още не е ясно дали Viewing Suite ще се предлага стандартно
22 фев 2018 18:51,
3
Rolls-Royce Cullinan изненадва със "седалката на тъщата"
Снимка: Rolls-Royce

Британският автомобилен производител Rolls-Royce продължава да подгрява интереса към премиерата на първия си SUV - Cullinan, която вероятно ще се състои в края на тази година. Този път компанията разкри за една опция, известна в историята на автомобилната индустрия като "седалката на тъщата".

Става дума за допълнителна пейка за пътниците, която в началото на миналия век е била поставяна в някои модели. Такива седалки, например, са заемали мястото на багажния отсек, като при сгъването си са изпълнявали ролята на капак на багажника.

В интерпретацията на Rolls-Royce тази опция е наречена Viewing Suite. Публикуваните от компанията снимки показват, че от багажния отсек изкача специална платформа, със закрепени върху нея две кожени седалки и малка маса между тях. Британците не разкриват повече подробности за механизма.

Компанията отбелязва само, че седалките изкачат с натискане на бутон и осигуряват "най-добрите места на първия ред".

Такова оборудване, посочват от Rolls-Royce, ще позволи наблюдаването на спортни събития на открито или на участията на деца на училищни състезания. Британците не казват дали Viewing Suite ще влезе в стандартното оборудване на Cullinan или ще се предлага срещу доплащане.

Rolls-Royce работи вържу модела в последните две години. Знае се, че каросерията на автомобила ще бъде изцяло от алуминий, а двигателят вероятно ще бъде V12 с мощност 571 к.с. Основа за SUV-то ще стане т.нар. "Архитектура на разкоша", върху която, например, е направен последният Phantom.

Повече подобни новини четете в Automedia.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
8
 
! Отговори
:))) преди 6 години
А за свекървата седалка не е ли предвидена?Като я знам каква е, ако няма седалка и за нея, а за тъщата има, каква уста ще отвори, леле мале!
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
1
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ги глезят тъщите с тези седалки и масички. Едно въже за теглича и...да тича