Seat представи първия модел от новата си марка

Кросоувърът Cupra Ateca получи 2,0-литров мотор с 300 коня
23 фев 2018 13:30, Красимир Ангелов
10
Seat представи първия модел от новата си марка
Снимкa: Seat

Още през януари от Seat обявиха, че ще отделят спортните си модели в отделна марка – Cupra. Първият от тях е кросоувър, който официално бе представен в Барселона.

Автомобилът е създаден на базата на стандартния Seat Ateca, като е оборудван с 2,0-литров бензинов турбомотор, развиващ мощност от 300 к.с. Според представители на испанския производител, това е един от "най-забележителните двигатели в света", като той работи в комбинация със 7-степенна трансмисия DSG.

Целият въртящ момент се предава към колела със специална система 4х4, която анализира условията на пътя в реално време, за да разпредели тягата. Системата фиксира скоростта на придвижване на автомобила, както и скоростта на всяко от колелата, за да може да бъде постигнато възможо най-добро сцепление.

Ускорението от 0 до 100 км/ч при Ateca Cupra отнема 5,4 секунди, а максималната скорост е 245 км/ч. Спортният кросоувър разполага с няколко режима на управляващата електроника - Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road и Cupra. Последният прави окачването по-твърдо, а реакцията на двигателя по-бърза.

Още снимки на модела вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Seat
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
а ти си марка преди 6 години
сливането на големи компании води до обезличаване на някой модели а уж с парите гласуваш доверие и получаваш качество ... ламборджини с дръжки от шкода, мазерати с копчета от крайслер, караш фолксваген обслужваш порше каен една и съща палстамса на различна цена с друка емблема
9
1
 
3
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До МдаРазхода го смятай с поне 2-3 литра над обявения. При мен е 7-7.5 при обявен среден 4.9, а изобщо не я натискам.
8
2
 
4
 
! Отговори
Мен преди 6 години
До АнонименАз имам такава, перфектна кола е! Единствено багажника можеше да е малко по-голям.
7
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За чих са ни тези 300 коня на състезатели ли ще се правиме? Кой ще е виновен ако такъв автомобил попадне в ръцете на "умник" както често се случва? Като убие някое семейство с деца кой ще е виновен? Щото тук в тикволандия най често срещаната присъда е условна! Такива автомобили трябва да се забранят и да се произвеждат автомобили които повече от 100 км да немогат да развиват. Само по този начин ще спасиме природата и хората. Ама кой ти гледа за природата и хората по важно е печалбата! Нали?
6
5
 
13
 
! Отговори
Мда преди 6 години
А с екологията к'во правим?Тия 300 магарета искат да ядат!И с 5/100 няма да се задоволят!Уж щяхме да се електрифицираме....
5
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
4
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лично съм я тествал, не тази на снимката де. Страхотна кола за парите си. Пътно поведение, комфорт, безшумен на магистрала при висока скорост.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
народно возило сглобено в иберия
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ние още чакаме новата Лада...
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
предлагат модела с 2.0 TDI , 190 коня