Три нарушения на пътя за година и... без книжка!

МВР предлага санкциите да се запишат в новия закон
23 фев 2018 09:30,
73
Три нарушения на пътя за година и... без книжка!
Снимка: архив, Булфото

Нови санкции за джитите на пътя, които МВР предлага да се запишат в обсъждания в момента нов закон.

Предвижда се шофьорите да остават без книжка при три провинения, направени в рамките на една година – например минаване на червено, неправилно изпреварване, превишена скорост или употреба на алкохол.

Още по темата

Ангел Благоев е получил наказание един месец без шофьорска книжка заради това, че през 2016 г. не е дал предимство на пешеходна пътека. Заради наказанието не ходи на работа, тъй като е професионален шофьор. Не приема и идеите за дългосрочно отнемане на книжки.

"Много е една година, това значи хората да останат без хляб, без работа", казва той пред bTV.

Експерти обаче контрират, че при три провинения за година шофьорът вече влиза в графата на опасните нарушители.

От столичния КАТ пък отчитат рекорд – през 2018 г. са отнети 693 книжки. За употреба на алкохол и наркотици са отнети 161 свидетелства. Някои са хващани да карат пияни по два и по три пъти.

Затова новите идеи за наказания целят повече контрол над системните нарушители, аргументират се от "Пътна полиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
Ненов преди 6 години
Поредната недомислица на някой шапкар , истината е че няма контрол на пътя ако глобата за шофиране пил е 200 лв и месец без книжка но да знаеш че ще те хванат в 80% от случаите никой няма даси позволява да кара пил . А сега наказанието е голямо ама при тия малко патрули на пътя и пълни управления с хора които си чакат ранната голяма пенсийка + 20 заплатки на топло шанса да те хванат е минимален е затова карат надрусани , пили и с превишена скорост .
63
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 63Вярно ли! В Гърция или навсякъде из Европа съм с включени фарове. Така последните 15г, никога никой не ми е направил дори и забележка. Дай линк за такава глоба в Гърция. В Унгария каране без включени светлини ти донася глоба в размер на 500 евроДо Анонимен 60Ааа, забравих че тук парка е на средна възраст от 20г. Както и да е, аз съм твърдо за светлини. Моята дори ги пуска автоматично при скорости над 130км/ч и притъмняване.
62
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
мвр не е законодател и за какво настоява не е важно.то затова сме на това дередже защото всички с лобита си правят законите за тях лекари адвокати банкери енергийни дружества застрахователи и много други.мвр трябва да прилага законите а не да ги създава.
61
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен Защо не кажат откакто взехве да светиме с фаровете калко намаляха произшествията. Посред бел ден, слънцето свети и ти светиш с фаровете - пълна глупост. В Гърция през деня ако си на фарове даже може да те глобят солено. От 28 години този държава и политици правят само лобистки закони.
60
0
 
3
 
! Отговори
до 59-ти преди 6 години
Но това си е стара традиция-когато на нашите управници чуждите началници им направят забележка да пръднат,те вземат та се наакат
59
1
 
3
 
! Отговори
до 59-ти преди 6 години
И така загубите от тази идея досега за България са към 4 милиарда лева-повече от аферата с КТБ!
58
2
 
4
 
! Отговори
до 59-ти преди 6 години
А знаеш ли каква е разликата между DRL на новите коли и включените фарове на старите?Знаеш ли ,че у нас има 4 милиона автомобила и всеки като включи късите фарове,габарити общата мощност става 800 мегавата.Най мръсно произведеният ток в света!Аман от хора които мразят да мислят!
57
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 56тиВсяка нова кола излиза с дневни светлини по закон. Евро директива. Почти из цяла Европа се кара на фарове. Не търси под вола теле. Аз пък съм за
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Откакто караме през деня с фарове виждам повече коли през нощта с един фар.Ами като си ги включил 50 пъти през деня и са светели когато ти потрябват и са изгорели!Идеята да се кара с включени фарове не е добра!
55
0
 
3
 
! Отговори
до 55 преди 6 години
Депутатите имат фирми за внос на всякакви стоки.Нормално е да искат фирмите им да ИМАТ ПО ГОЛЯМ ОБОРОТ.Ненормалното обаче е ние да гласуваме за тях.Отсега нататък ще гласувам с 'НЕ ПОДКРЕПЯМ НИКОГО"
54
2
 
7
 
! Отговори
55-ти преди 6 години
Много ми е чудно какъв специалист е тоя дето е измислил през деня в ясен и слънчев ден да се кара с включени фарове.Ако някой знае нека да напише каяк се казва вносителят на промените в закона и партията дето е подкрепила тази му идея.Защото такива промени облагодетелстват само вносителите на акумулатори,лампи и водят и до по чести аварии.
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
През лятото пътувах и спрях за малко.След това продължих но не бях пуснал фаровете.Денят беше ясен и слънчев изобщо следи от фарове не личаха.Минах покрай патрул на КАТ който ме глоби.Обясних му,че сега видимост има и че не личи човек пуснал ли е или не е пуснал фарове.Платих си глобата веднага ,но след няколко месеца трябваше да си подновя книжката и в КАТ ми казаха,че не съм я бил платил.Показах документи .... Заради тая милиционерщина и заяждане за дреболии ме е яд да живея в България!
52
0
 
4
 
! Отговори
Дългогодишен шофьор преди 6 години
Всички знаем "къде е заровено кучето"! Колко глоби имат настоящите и бившите полицаи, както и прилежащите им, спрямо общия процент на глобените. Най-големите нарушители са те, както и във всички малки населени места братовчедите и баджанаците, на местния полицай, кмет или дерибей.
51
0
 
10
 
! Отговори
Не е справедливо преди 6 години
Поредната явна несправедливост. В последните години всеки ден в България се правят над 200 милиона нарушения, а КАТ санкционира за 1 на 100 хиляди нарушения. Е, справедливо ли ще е някой, който прави много малко нарушения, да му бъде взета книжката, а във същото време на хиляди други шофьори, правещи стотици и хиляди пъти повече нарушения от него, книжките им да не се вземат?
50
0
 
10
 
! Отговори
??? преди 6 години
Огромната заблуда насаждана от КАТ е, че със свръхголеми наказания, като се запишат в Закона, и нещата ще се оправят. За съжаление много хора позволиха да бъдат изманипулирани и искренно си вярват, че така нещата ще се оправят. Толкова ли не видяха, че така се прави от 28 години, а нарушенията се увеличават? Много малко ум се иска, за да схванеш очевидното, т.е. защо се увеличават нарушенията, след като в закона се записват все по-огромни наказания.
49
3
 
2
 
! Отговори
АБВ преди 6 години
Нарушение и ако ти е изгоряла крушката на номера, и ако си без колан, и ако колата ти дими, и ако гумите ти са износени и оше мноооого неща. Но според мен за употребилите алкохол, дрога, за неспазване на знак " СТОП", не спиране на червен сфетофар, каране в насрещното деижение и опит за излитане - например с повече от 50 км. от разрешената скорост, 1 година без книжка е справедливо и то при първо нарушение. Това са много опасни нарушения.
48
1
 
11
 
! Отговори
Той преди 6 години
Взеха ми книжката 60 6 месеца, защото съм прекарал кола без номера на 200 м за регистрация!!! Това ако не е идиотизъм, здраве му кажете!
47
0
 
8
 
! Отговори
хаха преди 6 години
А ако ме хванат 3 пъти без фарове пак ли горяИли само за минаване на червено, неправилно изпреварване, превишена скорост или употреба на алкохол
46
0
 
12
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Според КАТ и тези, коити сега ще променят закона, системен нарушител е примерно този, който в година е извършил само три нарушения и КАТ го е санкционирал и за трите нарушения, и не е системен нарушител този, който шофира всеки ден и всеки ден прави по 300 нарушения, но като не го е санкционирал. Катаджийска му работа ....
45
1
 
8
 
! Отговори
Терсенето преди 6 години
Само си въобразяваш. Герберастите няма как да бъдат изгонени чрез избори. Това са калинките и родата на държавна служба + местните индийци. *** ако е мъж да се яви срещу генерал Радев за президент.