Цвят, екстри... Кои са десетте най-дразнещи неща в автомобилите?

Цветът и сложните системи влизат в тази класация
23 апр 2018 18:12, Красимир Ангелов
11
Цвят, екстри... Кои са десетте най-дразнещи неща в автомобилите?
Снимка: Reuters

Изданието Auto.Rambler направи класация на 10-те неща в автомобилите, които най-много дразнят техните собственици или шофьори. В рейтинга влизат цвета на машината, някои от екстрите и дори рекламите на коли.

На първо място, според експертите, е сивият цвят, който е сред най-разпространените сред съвременните автомобили. Проучването показва, че повечето производители умишлено не предлагат голям брой цветове, а ако го правят, то те са като опция и се заплащат допълнително.

Втората позиция е за заучените фрази в рекламите, с които производителите се опитват да привлекат нови клиенти. Изследването показва, че те понякога изпълняват противоположната функция, тоест отблъскват кандидат-купувачите.

В тройка влизат и сложните система на управление. В повечето съвременни автомобили тяхното управление е поверено на малък брой бутони и сензорни екрани. Някои от екстрите се добавят допълнително и така в салона се появяват допълнителни елементи, датчици, екрани и тем подобни. А всички те отвличат вниманието

На четвърто място е поставен необичайният лост на скоростна кутия, която дразни редица собственици на автомобили. "Джойстикът" и "шайбата" напоследък заменят стандартния лост и често предизвикват трудности при превключване на предавките.

В петицата се нарежда и безшумният автомобил, който се счита за много комфортен, но именно това притеснява голям брой от водачите, тъй като са принудени да следят оборотомера през цялото време.

Сред дразнещите шофьорите веща попадат още автономните системи за придвижване, системата „старт-стоп”, изключваща двигателя при всяко спиране, както и системите Apple CarPlay и Android Auto, които често дават бъгове.

Експертите посочват още кросоувърите, които вече омръзват на голяма част от автомобилистите, въпреки че пазарът показва нещо различно. Десетка приключва с посещението в сервиз за техническо обслужване, което понякога се проточва по-дълго от очакваното.

Още новини за автомобили четете в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
Старт-стопът не действа по един и същи начин при различните марки , последно карах една "Кия" на 7 000 км ( която ми оставиха от сервиза, докато оправят моята кола) и ми се стори удачно решение- позволява ти да избираш дали да гасне и дали да запали. Примерно ако се спускаш по байр или ако видиш че ще спреш, но на светофара му остават 5 сек. Задейства се с п.едала на съединителя, а не с този на спирачката както е при други .
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми не е лада кросовър, хюндай е.
8
0
 
1
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Това класация за реклами ли е или за дразнещи екстри вътре в колите???
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Старт-стопа е на първо място като възможно най-дразнещия дразнител! Това е пълно мaлoyмие! В задръстването старт стопа ми действа като тъщата на гости! И може да се изключи само еднократно. Отврат е. Зимата след 50 км в София, започнах да дочувам как колебливо започва да завърта. Постоянно съм на нокти дали ще запали!!!! Колата е 2014. Никакъв ефект от тая глyпocт!
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-хубави си бяха колите без електроника и екстри и нищо не ти отвличаше вниманието.Лошото е че вече няма такива.Само дето крила не са монтирали на колите още за да мога да летят.Скоро си купих едно Клио ами то вътре всичко пищи в чудо се видях.
5
2
 
11
 
! Отговори
т5 преди 5 години
Като гледам коментари 2 и 3, уврежданията са факт...
4
0
 
10
 
! Отговори
ку ку преди 5 години
до 2 и 3Много е лошо, когато си необразован!!пс.Най вредни са глупавите шофьори!
3
8
 
2
 
! Отговори
АМАн от наркомани преди 5 години
Експерти да докладват за вредите от белите радиоаkтивни скенери . вкл led,laser,halogen i xenon..Облъчени жертви получават трудно лечими увреждания вкл на очите и главен мозък.Уврежданията са лесни за диагностика вкл с инфрачервени и мулти спектрални камери и софтуер.терористи на власт принудиха милиони водачи да увреждат денем земята ни с включени скенери против мъгла../забранено от ЗАКОНА ИЗрично/
2
6
 
2
 
! Отговори
STOP new cars преди 5 години
НАркомани на власт обсебени от извънземни нашественици принудиха производителите да монтират все по жестоко вредни съоръжения. с НАгло вредните бели радиоактивни скенери инсталирани вместо доказано безвредни фарове вече увредиха огромни обеми въздух и активираха аномални зони.тежки увреждания нанасят с екрани в купето..Облъчват и следят всичко в купето вкл акари в седалките и червеи в телата на жертвите..тежки вреди нанасят JPS и холограми
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А "умните чистачки" къде са?