Най-скъпата кола влиза в серийно производство

Още няма яснота колко бройки ще има от Rolls-Royce Sweptail
12 ное 2018 20:55, Красимир Ангелов
15
Най-скъпата кола влиза в серийно производство
Снимкa: Rolls-Royce

По време на премиерата си през май 2017 г. Rolls-Royce Sweptail шокира със своятна цена - 12,8 млн. долара.

Първоначално компанията планираше най-скъпата нова кола да бъде направена само в един екземпляр. Сега обаче се намериха много желаещи да си я купят и поради това от Rolls-Royce обявиха, че ще я произведат в ограничен тираж.

В основата на Sweptail е платформата на Rolls-Royce Phantom от предишното поколение, а под капака е монтиран 6,75-литров V12 двигател, който развива 460 коня. Разбира се, компанията можеше да постави и по-модерния турбодвигател с мощност 570 к.с. от по-новия Phantom.

Засега не е известно колко бройки от модела ще бъдат произведени. Във всеки случай обаче бъдещите собственици на Rolls-Royce Sweptail може би ще се почустват обидени, защото са се надявали, че техният автомобил ще бъде единствен в света.

Още снимки на скъпото возило вижте в AutoMedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
8
 
! Отговори
! преди 5 години
След 2-3 година стотина от тях ще се карат от български селинджъри в софето като товарни.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ме радват, разни хора, които си мислят, че това е "върха на сладоледа". И тези, котио си мислят, че само "специални хора" могат да карат "лимиитраните" автомобили от Rolls Royce, Mercedes и Ferrari (последните две, с политиката за "специални и стари клиенти", демек купи 10 коли, преди да ти дадем "правото", да купиш някаква си специална кола). Хубавото е, че разни новобогаташчета и тотомилионерчета, бързо-бързо се приземяват, в стремежа си, да станат "колекционери".
6
1
 
3
 
! Отговори
Х6 преди 5 години
А така тъй им сепада....америка удря ли удря,италия удря ли удря...алчни ***....емигрантите ще оправят европата...богаташите се самозабравиха...
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От БМВ доста са се поувлекли.Тая талига не струва и един милион та какво остана за 10 милиона.Искам КОЙ ще е идиoTа който ще даде 10 милиона за БМВ та да му тресна една тиква в тиквата.Единственото което прави цената такава е работата на СКЪъъъъПО платените дизайнерработили цели 4 години за да проектират това недуразумение на инженерната мисъл.А най-хубавото в тази история е когато след 3-4 години пуснат тази бангия серийно за 300 хил ойро.Ай чеестито на "печелившият" с 10 милки.
4
0
 
11
 
! Отговори
Ваньо преди 5 години
Може ли да и се сложи газов инжекцион или течна фаза ,
3
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много грозна бе! Що така?
2
1
 
5
 
! Отговори
шепот преди 5 години
Преди коментирахме ,че мерцедес и москвич са с една и съща съдба.В този момент ,ако я имам ,съзнанието миняма къде да я складира.Явно имадруги реалности
1
2
 
36
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 5 години
Купувам! Горанов, вдигай данъците!