Безплатни уроци за безопасно шофиране във... ВТУ-София

Експерти: Със зимата идват и опасностите при шофирането!
15 ное 2018 11:15, Анисия Иванова
8

В София вече започна провеждането на безплатни уроци за безопасно шофиране при зимни условия. Експертите са категорични - с настъпването на зимата, настъпват и опасностите при шофирането.

В законите на нашата страна автомобилът трябва да има 4 мм минимум грайфер. Това обаче е парадокс. Зимата автомобилът трябва да е със зимни гуми, не просто с грайфер, смятат от бранша.

От днес до 18 ноември във Висшето транспортно училище в София шофьорите ще могат да усъвършенстват своите умения като преминат през безплатното теоретично и практическо обучение по безопасно шофиране в зимни условия, съобщава Bulgaria ON AIR.

Най-честата грешка при зимни условия е рязката промяна на посоката на движение на автомобила, спирането и завиването. Нещата трябва да се случват бавно, а не изведнъж. Добрата новина е, че продължава да се поддържа тенденцията за намаляване на катастрофите по пътищата на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
2
 
! Отговори
бай ганя преди 5 години
Дайте им да пробват с 15-годишни мерцедеси и беемвета бе, по 150 коня минимум, задно задвижване. Кви са тия костенурки Рено.
6
0
 
5
 
! Отговори
Аха преди 5 години
Дори сиренето в капана за мишоците не е безплатно! Все някой го плаща!
5
1
 
4
 
! Отговори
Фалшива новина преди 5 години
4 мм грайфер не е задължителен през зимата.
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И зад цялата тази медийна истерия се крие македонката Диана Яръмова...
3
0
 
2
 
! Отговори
за есен още няма.. преди 5 години
До анон 1Взе ми думите от устата. Никой скоро не съм чувал да си нареже още грайфера. А едно време си имаше даже работилници за това. Дори продаваха РЕГЕНЕРИРАНИ гуми и дилемата беше такива или нови Видинки-зимни /летни никой не беше чувал, чудя се как не са измислили нещо за всеки сезон да ги сменяме още???
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересна статия. Говорят някакви експерти, някакви браншове се споменават, искали зимни гуми, а не само дълбочина на грайфера, но няма имена. Мяза на бетер ченгесаросуджукошуробадженаколобистка работа.
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз мойта гума и задълбах грайферите с чекията, че кат мери кададжийта да не са уплачи.