Ела вълчо, изяж ме! Ръст при кражбите на коли, оставени "на ключ"

Поне 4 автомобила са откраднати в последните 4 седмици
Обновена: 6 дек 2018 18:42 | 6 дек 2018 18:30, Нели Христова
32

Ръст на кражбите на автомобили, оставени "на ключ" отбелязва СДВР. Поне 4 автомобила са откраднати в последните четири седмици, докато собствениците им са ги оставили запалени по каквато и да е причина, съобщава Bulgaria ON AIR.

През зимните месеци това най-често е за да се размразят, докато шофьорите почистват снега от тях.

Точно това се случва с мъж в центъра на София. Охранителна камера заснема, как той маха натрупалия сняг от колата си. Решава да остави двигателя включен, за да затопли купето. За няколко секунди се прибира в блока и когато излиза, автомобилът вече го няма.

Случаен минувач забелязал запалената кола и решава да я отмъкне, а след това на косъм се отървава от сблъсък с други два автомобила.

Докато Петър Димитров от Перник е на пазар с приятелката си, решава да остави колата си на паркинг с ключовете на стартера. Негови познати забелязали как колата му напуска паркинга, но не с обичайния си собственик.

Петър пуска информация за кражбата във Facebook. Колата е намерена на другия ден от жена в района.

За изминалия зимен сезон подобен тип кражби в София са 26, а за този - 4. От СДВР предупреждават да не оставяте колата си с включен двигател, а ключовете - на стартера.

Ако пък пуснете информация за кражбата във Facebook не отговаряйте на предложения за откуп, защото няма да получите нито парите обратно, нито открадната кола.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
2
 
! Отговори
MWR преди 5 години
До до интерполНещо не си в час.В България се крадат включително и 10-15 годишни бангии за резервни части.Т.е. почти няма кола, която да не става за крадене.Освен москвичи, лади и трабанки.А и кражбите на коли в БГ са предимно в София, където автопарка хич не е толкова зле.
23
1
 
2
 
! Отговори
до интерпол преди 5 години
забравяш само един малък детайл- от тия 100000 коли в америка 75000 стават за крадене, 25000 от тези в италия биват и 250 от тези в родината биват...
22
8
 
3
 
! Отговори
Alpha преди 5 години
Кражбите на коли в България са много по-малко в сравнение със западна Европа. Е, ако я запалиш и се прибереш, какво може да очакваш. Всеки би се изкушил да ти я покара малко.
21
2
 
8
 
! Отговори
интерпол преди 5 години
Италия - 277/100000 откраднати колиСАЩ - 220/100000България - 56/100000
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До От опитТвоята кола дето мислиш, че ще ти искат откуп 2000лв, още няма да си се събудил сутринта и вече ще е нарязана и доставена по моргите. Никой няма да те търси за откуп за такава кола.Откуп се търси за скъпи ЗАСТРАХОВАНИ коли и то директно от застрахователя. Никой няма да се занимава да търси собственика. Открадната е застрахована кола за 150000 примерно и искат от застрахователя 20000. Собственикът дори и не разбира, че за колата му е платен откуп.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ум2И къде живееш та да проверим статистиката на кражбите на твоята страна?Щото общо взето в България кражбите на автомобили са малко.Подозирам обаче, че няма да кажеш.
18
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставям си колата запалена и отключена най спокойно,просто вътре в нея оставям и кутрето (Кане Корсо 55 кг.) Оставям го с любимата му играчка подавам команда ,,Пази'' и си върша работата на спокойствие,който иска да влиза.
17
4
 
12
 
! Отговори
От опит преди 5 години
Един съвет към всички на които се случи да им откраднат колата,когато въпросните тарикати ви се обадят с искане за откуп,примерно 2000 лева запазете спокойствие засмейте се и кажете на този отсреща ,,Аз друга кола ще си купя обаче давам 50 000 на този които ми донесе главата на крадеца в торба'' Повярвайте ми работи даже ще ви се обадят отново да ви питат къде да ви докарат открадната кола.
16
1
 
19
 
! Отговори
хм.... преди 5 години
Понякога оставям колата запалена и аз да не съм в нея, ама оставям жената вътре... А някой да посмее да влезе в нея...А ако успее да я открадне... Халал да му е... Жената да му е "подарък"... А за мене... поне едното зло /кражбата на колата/ ще ми е компенсирано
15
5
 
17
 
! Отговори
Ум2 преди 5 години
Само са кажа че преди говина бях забравил вратата отворена, вътре портфейл очила чадър раница и др.След 3ч чак установих за грешката и познайте, всичко си беше там.Подреобност, не живея с БГ.Честито.
14
1
 
8
 
! Отговори
Ум преди 5 години
Среахотно заглавие ... ***, ти уби коня.*** народ и такъв ще си остане.
13
2
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 5 години
Градим България !
12
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва ли да знаем за колата на всеки суляк ? Да ги крадат бе, дайте сериозни новини, стига със тия глупости!!!
11
1
 
7
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Да ги крадат, като толкова им е акъла.
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Карам 28 годишна дизелова кола.През лятото я бях забравил 3 дни отключена и никой не я беше пипал.Ей такава кола е направо мечта! Абсолютно безопасна-въобще не трябва да я мислиш....
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
това са доста неглижирани кражби... как може да си оставиш колата на улицата с работещ двигател и да ходиш на пазар
8
6
 
10
 
! Отговори
с преди 5 години
Нека политиците ни да последват Плювнелиев ,там със сина му !! Измрете бе смърт за всички политици !
7
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6. Е не така с лошо незнаеш какво те чака. Бъркаш в рана. И второ какво като е казал за 800дни. Ми има хора са го разбрали и за три дни. Чипа им е точен не е сбъркан. Тия със сбъркан чип и сега са си сбъркани.
6
2
 
16
 
! Отговори
Стийв преди 5 години
Аз на бензиностанцията взимам ключовете със мен. Те ги оставят запалени
5
0
 
5
 
! Отговори
с преди 5 години
Куката Балбузанов почна така , а сега е в наркосектора и каквото се сетите ! Е сега гние в следствения ама да видим какво ще предприеме държавата !