По пътищата родни, но без платена тол такса? Глоба: 1800 лева

Автомобили без винетки няма да могат да напускат страната
Обновена: 6 дек 2018 17:05 | 6 дек 2018 17:00, Камелия Цветанова
32
По пътищата родни, но без платена тол такса? Глоба: 1800 лева
Снимка: Булфото, архив

Глоба от 1800 лева ще има за шофьорите, които не са си платили тол таксата, а се движат по трасе, за която се дължи такава.

За шофьорите на камиони, които не си плати, глобата ще е 2 500 лева, записаха депутатите в окончателно приетите промени в Закона за движението по пътищата.

Още по темата

Глобата за каране без винетка остава 300 лв. за леките автомобили.

Автомобили без винетки, без платени тол-такси или с неиздължени глоби за подобно нарушение – няма да могат да напускат страната, гласуваха днес депутатите, като промениха Закона за движение по пътищата.

Освен това при неплатена санкция за такова нарушение превозното средство няма да може да мине и годишен технически преглед.

При констатирано нарушение шофьорите ще могат да платят наложената им санкция при констатиране на нарушението на място.

Автомобилите на проверяващите от Агенция "Пътна инфраструктура" ще бъдат оборудвани с ПОС терминали. Такива ще има и в колите на "Пътна полиция".

С промените в закона отпада задължението на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" да следи дали товарните автомобили и автобусите са си платили, за да ползват пътната мрежа. Контролът вече ще се извършва от Агенция "Пътна инфраструктура".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Всичко искат да направят, като в Европа, данъци, нови коли, тол система, цената на горивото, като в Европа, само най-важното заплатите не искат да ги направят, като в Европа, то един човек, който взима 500лв. заплата, трябва да работи два месеца от годината за колата!
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АндиЯсното ти е - това беше ясно още, когато самата "свинетка" беше ресорна министърка.
27
2
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТИ преди 5 години
ГЛЕДАЙ КВИ ФАШИСТКИ ЗАКОНИ АКО НЕ ПЛАТЯЛ НЯМАЛО ДА НАПУСКА СТРАНАТА АБЕ ФАШИСТИ КАТО СТОИ В БЪЛГАРИЯ КАК ЩЕ ВИ ПЛАТИ НАСИЛА ЩЕ ЗАДЪРЖАТЕ ЧУЖДИ ГРАЖДАНИ ПОСЛЕ НАРУШАВАТЕ ОСНОВНАТА КОНВЕНЦИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ЗА СВОБОДНОТО ДВИЖЕНИЕ НА ТОВАРИ И ХОРА.3.ДАНЪК -ВИНЕТКА И ТОЛ ТАКС ТОВА ГО НЯМА НИКЪДЕ В ЕВРОПА КРАДЦИ ПРЕСТЪПНИЦИ НАРУШАВАЩИ ОСНОВНИ ЧОВЕШКИ ЗАКОНИ МНОГО ДОЛНИ ФАШИСТКИ АНТИЧОВЕШКИ ЗАКОНИ СЕ ПРИЕМАТ БЪЛГАРИТЕ СТЕ ОБРЕЧЕНИ СЪЖАЛЯВАМ ВИ ВИЕ СТЕ СЪУЧАСТНИЦИ В СОБСТВЕНОТО ВИ ИЗТРЕБВАНЕ.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анди преди 5 години
Нещо не ми стана ясно.Доколкото знам тол таксата се плаща преди бариерарата(поне така е в европейските страни където съм пътувал) и то само на магистралата.значи в България ще плащаме тол такса за магистралата,и отделно винетка за междуселищни пътища.Моля някой да ме поправи ако греша
25
0
 
11
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Сатаната или т.нар. "държава" (едно и също е) няма да се успокои докато не ограби хората напълно. Не само тях, но и децата имй, и внуците им!
24
6
 
10
 
! Отговори
Сахара преди 5 години
Не се сърдете и не хулите.Сами си избрахте демокрацията и фермерите.Кега яжте печени тикви и викайте времето е наше.Бутайте се по 10 човека в старите панелки и си плащайте данъците.Не се жалвайте.Всичко Ви е от алчните *** и прости глави.Не забравяйте че ГЕРБ е на власт.Пътя по който вървите до никъде няма да ви изведеМислете с главите си.Като че ли ви е срам да се наречете българи защото докарате страната си до пълен провал.
23
0
 
16
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Абе Камелия, може да изтипосаш нещо толкова объркано и неразбрано? Нямате ли поне малко самоконтрол в тая медия? Нивото ви е паднало до това на третокласници!
22
0
 
20
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Нещо не ми стана ясно от статията. Тол таксата не беше ли само за автомобили над 3,5 тона? Тъй както е написано излиза, че ще се плаща едновременно и тол такса и винетка? Някой може ли да поясни?
21
0
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
До кумчо вълчоНе само това. Законите са написани така, че където и да те спрат, все си в нарушение.
20
0
 
7
 
! Отговори
London преди 5 години
Toll е такса за преминаване по път или мост, накратко пътна такса. Само Глу Пен дери те пишат и говорят толтакса. Уважавайте българския език!
19
2
 
32
 
! Отговори
кумчо вълчо преди 5 години
Вече 10 години " благоденствие" , винетки, такси, на глобите глоби, непосилни гражданска отговорност, екологична такса "стар автомобил" , скоро ТОЛ такса, превърнаха ни в банкомати .
18
0
 
10
 
! Отговори
д-р Исня преди 5 години
Докато се споразумеят кой ще открадне парите, за да постави бариери - ще е само на камери
17
1
 
20
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Ми че тия такси нали се взимат преди бариерата? Или това ще е за някакви летящи автомобили глоба :)
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То само това не правят катаджиите... Направо по една будка за банички да им направят...
15
4
 
24
 
! Отговори
От Англия преди 5 години
Значи и тол такса , и винетка, и на всичкото отгоре и пътища няма. Няма ли кой да ги осъди тези в Страсбург.
14
3
 
28
 
! Отговори
ОНГЪЛА преди 5 години
Ако направят тол таксите за турските тирове и гастарбайтери европейски (както са навсякъде в европа), няма да иам нужда да се въвеждат тол такси и винетки за БЪЛГАРИТЕ! Ще се събират достатъчно пари. А ако се събират и глобите им за нарушенията които правят в България ще има и голям излишък! Каквато и такса да им се сложи пак ще минават през България, защото им е най-удобно! Един политик няма който да се възползва от геополитическото положения на България.
13
2
 
28
 
! Отговори
д-р Исня преди 5 години
Винетки, Такси за магистрали, Данък на превозно средство, "Ся ко прайм"-десятък ... Да обобщим - едното е за дупките по второкласните пътища, второто е за бабуните по магистралите, третото е за несъобразяване с безпътната мрежа, за да не се пише акт на шофьора, затова че си е направил джантата на 8! Еднопосочен за спасяване от ***-държава струва по-малко от винетка!
12
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИнтересно нашите тик=ви дали имат винетки на колите си когато ползват пътната мрежа или това за тях не важи понеже те са над законите.
11
14
 
9
 
! Отговори
Orido преди 5 години
шшш..мушкача.. ако става на дума в БГ няма такси и глоби...я се разходи из държавите да видиш какви чудесии има.. Бегай да кажеш на Австрииците как се мушка.. *** евтин
10
7
 
30
 
! Отговори
:) преди 5 години
усещате ли как ви го мушкат малко по малко за 2 г още ще се превърнете в хората " само парични такси плащай"хахахах